Dünyanın en büyük video platformlarından biri olan Netflix, oyun kataloğu için oyun firmalarını kendi bünyesine almaya devam ediyor. Son dönemler içerisinde ciddi bir şekilde abone kaybetmesi ile gündemde yer alan Netflix, oyun kısmına büyük önem veriyor ve halihazırda mobil uygulamalarında da oyunlar sunuyor. 

Bu konu ile ilgili olarak daha da büyümek isteyen şirket, açıklandığı üzere 2022’nin sonuna kadar kişilere 50 farklı oyun sunmak adına çalışmalarına devam ediyor. Şu an için abonelerine 18 farklı oyun ile eğlenceli zamanlar geçirtmeyi başaran firma, bu 50 oyun hedefine ulaşacak gibi gözüküyor. Netflix’in bu noktadaki çözümü ise ciddi yatırımlardan geçiyor. Platformun son dönemler içerisinde sık sık yeni oyun firmaları almaya devam ediyor. Şirket geçtiğimiz aylar içerisinde Night School Studio’yu da kendi bünyesine kattığını dile getirmişti. 

6 11

Oxenfree oyunu ile adından söz ettiren küçük çaplı firma, Netflix’in alanda sahibi olduğu tek isim olmadı. Daha önce de Stranger Things: Puzzle Tales mobil oyununu geliştiren Next Games firması, 72 milyon dolarlık anlaşma ile Netflix çatısı altında yerini aldı. En son elde edilen bilgilere göre ise oyun geliştiricisi, Boss Fight Entertainment de Netflix’e katılmıştı.

Konu ile ilgili olarak şirketin Oyun Stüdyolarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Amir Rahimi tarafından yapılan resmi açıklama şöyleydi: “Çalışmalarını uzun süredir hayranlıkla izlediğim Boss Fight Entertainment, 2013’te David Rippy (CEO), Bill Jackson (Kreatif Direktör) ve Scott Winsett (Operasyon Direktörü) tarafından kuruldu. Bu stüdyonun farklı türlerde popüler oyunlar geliştirme konusunda sahip olduğu kapsamlı deneyim, Netflix üyelerine istedikleri yerde oynayabilecekleri harika oyunlar sunabilmemiz için bize hız kazandıracak.” Konu hakkında “Boss Fight’ın misyonu oyuncularımıza istedikleri yerde oynayabilecekleri basit, güzel ve eğlenceli oyunlar sunmaktır,” diyen Boss Fight Entertainment kurucuları, sözlerini şöyle sürdürmüştü: “Netflix’in üye aboneliklerinin bir parçası olarak reklamsız oyunlar sunma konusundaki kararlılığı, bizim gibi oyun geliştiricilerin para kazanmayı dert etmeksizin keyifli oyunlar yaratmaya odaklanmasına olanak tanıyor. Netflix’e oyun geliştirme konusunda böylesine erken bir aşamada katılmış olmaktan büyük heyecan duyuyoruz. Böylece sevdiğimiz işi yapmaya devam ederken Netflix’te oyunların geleceğine birlikte şekil verebileceğiz.”

Oyun kısmı diğer özel içerikleri gibi değerlendirilen ve geleceğine ayrı bir kategori açmak isteyen şirket, uygulamada sunduğu oyunlarda şu an için reklam göstermiyor, oyun içi herhangi bir satın alın kullanmıyor ve oyunları da ayrı olarak satışa sunmuyor. Şu an için oyunlar ana aboneliğe tanımlanıyor ve bunun ileride de değişmesi de bekleniyor. 

Meta ilk fiziksel mağazasının açılacağı tarihi duyurdu

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir