Netflix hesap şifresi için ödeme ücretlendirilirme yoluna gitti. Netflix şifre paylaşımını durdurmaya mı çalışıyor? İşte yeni bir özellik hakkında detaylar;

Netflix, hesap sahiplerinin birlikte yaşamadıkları kişilerle şifrelerini paylaşmalarını engellemek için ilginç bir adım atıyor. Video akış platformu, şifrelerini farklı kişilerle paylaşanlar için ekstra ücret alacak bir özelliği test etmeye başladı.

Aslında “Şirket Kullanım Koşulları” gereği “Müşteri Hesabı”nın ev dışından kişilerle paylaşılması yasaktır. Şifre değiştirme oyununa yıllarca göz yuman Netflix, bu durum hakkında yeni bir önlem almaya hazırlanıyor. Platform, hesaplarını ev dışındaki kişilerle paylaşanların, kullanıcılarından fazla ödeme alacağı bir sistem geliştirdi.

Ücretli Netflix hesapları için şifre paylaşımı

Netflix Ürün İnovasyonu Direktörü Chengyi Long’a göre, akış platformu üç ülkede (Şili, Kosta Rika ve Peru) bir “Ekstra Üye Ekle” özelliğini kullanıma sunuyor. Yeni abonelik sistemi sayesinde Netflix, hesap şifrelerinin kolay ve yasal paylaşımını sağlayacak. Yeni ödeme seçeneği önümüzdeki birkaç hafta içinde üç ülkede kullanıma sunulacak.

Netflix Türkiye ‘Geleceğin Ekranı’ projesinin zirvesini gerçekleştirdi

Netflix Standart ve Premium Müşterileri, Ek Üye Ekle özelliği sayesinde birlikte yaşamadıkları iki kişi için yeni profiller oluşturabilecekler. Ek iki kişiden her biri kendi profili, kişisel TV şovları / film önerileri, oturum açma adı ve şifresi ile ikincil hesaplar oluşturabilecektir. Netflix’e göre bu, ayrı bir hesap açmaktan daha ucuza mal olacak.

“Standart ve Premium planlarımızla kullanıcıların Netflix hesaplarını paylaşmalarını her zaman kolaylaştırdık. Bunlar son derece popüler olsa da, Netflix’in ne zaman ve nasıl paylaşılabileceği konusunda kafa karışıklığı yarattılar. Yeni plan ise tek bir hesabı başka evler arasında paylaşmaya izin verecek.”

Ayrıca Netflix, mevcut abonelerin kullanıcı profillerini yeni hesaplara aktarmalarını kolaylaştırmak istiyor. Deneme ülkesi kullanıcıları, hesaplarını paylaştığı kişilerin profil bilgilerinin yeni hesaplara veya ek üyelerin alt hesaplarına aktarılmasına izin verme hakkına sahip olacaktır.

Ancak bu yeni özellik platforma kullanıcı kaybettirebilir gibi duruyor. Peki siz Netflix’in bu yeni özelliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce sektördeki rakipleri artarken Netflix’in böyle bir hamle yapması doğru mu? Görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir