Netflix Profil Aktarım adlı yeni bir özellik geliştirdi. Şirket, kullanıcıların şifreleri paylaşmasını engellemek için yeni bir hamle yaptı. İşte detaylar;

Video yayın devlerinden biri olab Netflix, kullanıcıların ortak hesap kullanmasını engellemek istiyor. Daha önce şifre paylaşımını engellemek için somut adımlar atan şirket, artık müşterilerin kolayca hesap değiştirmesine olanak tanıyor.

Netflix’ten profil aktarma özelliği

Netflix Profil Aktarım
Netflix Profil Aktarım

Yayımlanan yeni bir Netflix blog gönderisi, platformda hesap değiştirmenin artık mümkün olduğunu ortaya koydu. Yeni özellik sayesinde artık mevcut bir hesabın üye profili kolayca yeni bir hesaba aktarılabilir. Netflix Profil Aktarımı adı verilen bir yenilik; kişiselleştirilmiş öneriler, görüntüleme geçmişi, sık kullanılanlar listesi ve taşıma ayarlarının hepsini içeriyor. Konu hakkında açıklama yapan Timi Kosztin şunları söyledi;

İnsanlar taşınır. Aileler büyür. İlişkiler biter. Hayat daima değişir ancak hayatınızla birlikte Netflix deneyiminizin de değişmesine gerek olmamalı. Hesabınızı kullanan kişilerin bir profili başka bir hesaba aktarmasına imkân tanıyan Profil Transferi özelliğini bugün kullanıma sunuyoruz. Kendi üyeliklerini başlatan kullanıcılar bu özellik sayesinde kişiselleştirilmiş önerileri, izleme geçmişini, Listem bölümündeki içerikleri, kayıtlı oyunları ve diğer ayarları koruma olanağına sahip olacak. Uzun zamandır talep edilen bu yeni özellik, bugünden itibaren dünya genelindeki üyelerin kullanımına sunulacak.

Aslına bakarsanız şirket politikası gereği müşteri hesaplarının yabancı kişilerle paylaşılması yasaktır. Yıllarca şifresini paylaşan hesabı göremeyen Netflix, bu durumun önüne geçmek için geçtiğimiz aylarda yeni bir karar verdi.

Netflix’te hesaplara müdahaleler devam ediyor

Bildiğiniz gibi platform bir süredir hesaplarını paylaşan kullanıcılardan aynı hanedeki bireylerden daha fazla ödemenin yapıldığı bir sistem üzerinde çalışıyor. Netflix, Mart ayında ilk kez “Ekstra Gruplar” özelliğini birkaç ülkede test etmeye başlamıştı. Bu özellik ile hesap paylaşanlardan ek ödeme alınması amaçlanıyordu ki özellik beklendiği gibi çalışmadı. Kullanıcıların aynı hanede olup olmadıklarını tespit edemeyince platform Temmuz ayında “yeni ev ekle” özelliği ile aynı hesaba yeni kullanıcı eklemenin farklı bir versiyonunu sunmuştu.

Bu yılın başlarında abone sayısında büyük düşüş yaşayan Netflix, platform için bazı radikal kararlar aldı. Şirketin 2022 raporuna göre yaklaşık 100 milyon ev tek bir hesap kullanıyor. Ek olarak, ABD için 6,99 ABD doları tutarındaki yeni reklamlı abonelik seçeneği de 3 Kasım’da satışa sunulacak.

iOS için Netflix indir

Android için Netflix indir

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir