Netflix, Cozy Grove ve Alphabear gibi oyunlarla tanınan Spry Fox’u satın alarak oyunlara bir yatırım daha yaptığını duyurdu. İşte konuyla ilgili detaylar.

Netflix dün yaptığı açıklamada yeni bir satın almayı daha duyurdu. Oyun alanında beklentilerini gerçekleştiremeyen platform, buna karşın yatırımlarıyla hedeflerini yakalamak için çabalıyor. Bu kapsamda yeni bir satın alma daha yapıldı. Daha önce oyun sektöründe Cozy Grove ve Alphabear gibi oyunlarıyla tanınan bağımsız geliştirici Spry Fox, Netflix tarafından satın alındı. İki taraf arasında yapılan görüşmelerde anlaşma sağlanırken satın alma için onay sürecine geçildi.

Netflix mobil oyun stüdyosu kurdu

Spry Fox artık Netflix’in

Satın alma başlangıçta Spry Fox için bir değişiklik yaratmayacak. Kurucu ortak ve CEO David Edery tarafından yapılan açıklamalarda Spry Fox kapsamındaki oyunların aynı platformlar üzerinden aynı şekilde indirilebileceği, oyunların sorunsuz bir şekilde oynanabileceği belirtildi. Cozy Grove 2 gibi daha büyük ve gelişmiş oyunlar üzerinde çalışan şirket, bundan sonraki süreçte Netflix için çalışmalarını sürdürecek.  

Spry Fox’un satın alınmasıyla birlikte şirket; Helsinki merkezli Next Games, mobil stüdyo Boss Fight Entertainment, Oxenfree geliştiricisi Night School, Finlandiya ve Güney Kaliforniya’daki dahili stüdyoları içeren uzun bir Netflix stüdyoları listesine katılacak.

Netflix oyunları artıyor

Son rapora göre Netflix bünyesinde 35 farklı oyun bulunuyor. Şirket 55 oyun için de geliştirme çalışmalarını sürdürüyor. Spry Fox gibi bir şirketin alınması ise oyunların geliştirilmesinde şirkete güç sağlayacak.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir