Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Motorola, geçtiğimiz günler içerisinde özellikleri ortaya çıkan Moto Watch 100 modelinin tanıtımını gerçekleştirdi. Söz konusu bu cihazın özellikleri ve fiyatı belli oldu. 

Akıllı saat pazarında yeniden aktif bir rol almak isteyen Motorola, fiyat performans olarak adlandırılabilecek olan  Moto Watch 100 modelinin tanıtımını gerçekleştirdi. İşte söz konusu bu modelin özellikleri ve fiyatı. Geçtiğimiz günler içerisinde Motorola’nın yeni akıllı saati ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. Sızıntılar ile pek çok detay bugünkü tanıtım ile doğrulanırken şirket, WearOS yerine kendi işletim sistemini geliştirmeyi tercih etti.

Motorola Moto Watch 100 özellikleri

2 18

Şirket her ne kadar Moto Watch 100 modelinin işlemcisini açıklamamış olsa da yeni modelde Snapdragon Wear 4100 olduğu düşünülüyor. Cihazda panel olarak OLED yerine LCD tercih eden şirket, 360 x 360 piksel 1,3 inç ekran ile karşımıza çıktı. Sızdırılan bilgilerden farklı olan kendi gerçek zamanlı olan işletim sistemi (RTOS) ile tanıtılan yeni modelde Moto Watch OS yer alıyor. Amazfit modelleri ve OnePlus Watch modelinde de şirketlerin kendi işletim sistemlerini tercih ettiklerini hatırlamakta fayda vardır. Motorola, kendi işletim sistemini geliştirdiği için batarya optimizasyonu ile ilgili olarak beklentileri pek de karşılayamadı. 355 mAh batarya özelliğine sahip olan cihaz, ortalama olarak 2 haftalık kullanım süresi sunabiliyor.

3 16

Moto Watch 100 modelinde yürüyüş, iç ve dış mekanlarda kürek çekme, iç ve dış mekanlarda koşu, crossfit ve Amerikan futbolu gibi spor dalları olmak üzere 26 farklı spor modu yer alıyor. SpO2 sensörü ile beraber Moto Watch 100 ile adım uzunluğu, ortalama olarak ve maksimum şekilde kalp atış hızı, tempo, kalp atış hızı değişkenliği ve kan oksijen doygunluğu gibi ölçümler yapılabiliyor. Uyku modu özelliğinin de yer aldığı bu yeni modelde uyku sürenizi, uyku verimliliğini ve uyku sırasındaki SpO2 değeri kolaylıkla kontrol edilebilir. Şu an için Play Store ve App Store’da yayınlanmayan Motorola Fitness uygulamasıyla kullanılacak olan cihaz, tasarım konusunda da oldukça başarılı gibi gözüküyor.

Motorola Moto Watch 100 fiyatı

Phantom Black ve Glacier Silver olmak üzere iki farklı renk seçeneği ile gelen Moto Watch, 99.99 dolar fiyat etiketiyle ön siparişe açıldı. Şirket, cihazın yeni modelini 10 Aralık 2021’e kadar kullanıcılara göndereceğinin bilgisini aktardı.

Motorola Moto Watch 100 teknik detayları

İşlemci:Snapdragon Wear 4100
Ekran:1.3 inç, 360 x 360 piksel, LCD
Batarya:355mAh
Boyut ve ağırlık:42 mm x 46 mm x 11.9 mm – 29 gram – 20 mm kordon
Sensör:Nabız ölçer, ivme ölçer, jiroskop, HRM ve SP02

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir