Minecraft için YouTube’da yaşanan hareketlilik yeni bir rekor getirdi. Yapılan resmi açıklamalarda YouTube’da 1 trilyon izlenmeyi geçen ilk oyunun Minecraft olduğu belirtildi. Gelen bu rekor ile birlikte YouTube oyuna özel bir kutlama videosu da paylaştı. 

2011 yılında piyasaya sürüldükten sonra kısa süre içerisinde büyük bir popülerlik yakalayan Minecraft, özel mod ve versiyonları ile birlikte sürekli yenilik ve heyecan sunuyor. Özellikle online canlı yayınlarda ve YouTube gibi platformlarda en çok paylaşılan oyunlardan bir tanesi olan Minecraft, böylece rekora ulaşmayı da başardı. YouTube resmi verilerine göre toplamda 1 trilyon izlenmeyi geçmeyi başaran oyun, böylece büyük bir başarı yakaladığı gibi YouTube platformunda rekora imza attı.

Minecraft’tan rekor!

Yüksek grafik özelliklerine sahip olmayan, düşük sistem gereksinimleri ile pek çok bilgisayarda oynanabilen Minecraft, her ay milyonlarca izlenme alarak yayıncılarının da iyi bir gelir elde etmesini sağlıyor. Özgür ve geniş dünyada oyuncuların yaratıcılıklarına bağlı olarak pek çok farklı çalışma yapması mümkün olurken YouTube’da özellikle Dream ve TheAtlanticCraft gibi içerik oluşturucular ön planda.

2011 yılında piyasaya sunulmasına rağmen popülerliği her geçen gün artan ve 10 yılın ardından YouTube’un en çok izlenen oyunu olmayı başaran Minecraft için gelecek dönemlerde etkinliğin daha da artması bekleniyor. İçerik üreticiler için oldukça zengin bir seçeneğinin sunulduğu oyun bu bakımdan en çok izlenen oyun olmayı sürdürebilir.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir