Microsoft, Teams için Avatarlar uygulamasının yolda olduğunu duyurdu. Son dönemde toplantılarda uzamsal ses ve video filtreleri dahil birçok yeni özelliği açıklayan Teams, mayıs ayında kullanıma sunacağı Avatarlar özelliği ile yeniliklerine devam ediyor. 
Özellik kimliği 107969 olan Microsoft 365 Yol Haritası’ndaki yakın tarihli bir raporda geçtiğine göre, Avatarlar mayıs ayında Teams’de genel kullanılabilirliğe açılacak. Görüşmelerinizde gerektiğinde bir kamera molası vermeniz gerekebilir. Avatarlar’ın arkasındaki fikir, böyle durumlarda kişiselleştirilmiş avatarlarınızın görevi devralmasıdır.

MS Teams logo ws

Avatar özelliği yakında her yerde yer alacak

Teams için Avatarlar ilk olarak Kasım 2021’de duyurulmuştu. Şirket o zamanlar, kullanıcıların robotik olmayan bir etkileşimi tercih edeceğini ön görmüştü. Microsoft Teams , canlı tepkiler ve göz teması gibi etkileşimli yöntemleri tercih eden kullanıcıların bu sebeplerden dolayı Avatarlar‘ı etkinleştirebiliğini belirtti. Buna ek olarak 3B Avatarlar, Mesh karma gerçeklik(MR) platformu tarafından destekleniyor. Son birkaç aydır bazı kuruluşlar için özel önizleme aşamasında olan Teams Avatarları, Microsoft Teams App Store’dan indirilerek kullanılabilir durumdadır. Microsoft 365 Yol Haritası’nın açıklamasına göre, Avatarlar’ın 2023 Mayıs ayında Mac kullanıcıları ve masaüstü için genel kullanıma açılması amaçlanıyor. Fakat açıklanan bu tarihler geçici olabilir ve bu özellik yayınlanmadan öne bu tarihler değiştirilebilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir