Microsoft tarafından geliştirilen İnternet Explorer tarayıcısı 1995 yılında kullanıcıların hizmetine sunulmuştu. Bir zamanların favorisi olan Explorer; Chrome, Opera gibi tarayıcıların popüler olmaya başlamasıyla geri planda kaldı. Yıllardır internet Explorer’ın çöküşü ile ilgili türlü türlü haber yayınlanmıştı. Bunun temel nedeni ise yazılımın sistemden kademe kademe kaldırılmaya çalışılması. Microsoft son hamleyi yaparak 14 Şubat 2023 tarihinde İnternet Explorer’ı devre dışı bırakan güncellemeyi yayınladı. 

Internet explorer

Internet Explorer artık tarih oldu!

Microsoft, yeni güncelleme ile İnternet Explorer’ın fişini çekiyor. Şirket, Edge’i tüm cihazlara aynı anda dağıtacağını ve yapacağı değişikliğin geri alınmasının mümkün olmayacağını duyurdu. Dolayısıyla tüm müşterilerin İnternet Explorer verileri Edge tarayıcısına taşınacak. 

Tüm İnternet Explorer müşterileri Edge’e yönlendirilecek

Dev yazılım şirketi İnternet Explorer’dan desteğini çekmeden kısa bir süre önce kullanıcı şirketlere uyarıda bulunmuştu. Güncelleme ile 14 Şubat 2023 tarihinden itibaren müşteriler “Internet Explorer’ın geleceği Microsoft Edge’de” başlıklı bir banner görecekler ve Internet Explorer 11’i açsalar bile otomatik olarak Edge’e yönlendirilecekler. Dolayısıyla sistemlerinde IE kullanan şirketler bu durumdan olumsuz etkilenebilir. 

Microsoft resmi web sitesinde şu ifadeleri paylaştı: “Kuruluşunuz hala İnternet Explorer’a bağımlıysa 14 Şubat 2023’e kadar geçişi tamamlamak için belirli adımları atmalısınız. Aksi takdirde kullanıcılar IE11’e bağımlı uygulamalara erişimi kaybedecek ve iş akışında ciddi problemler yaşanacak.”

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir