Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Microsoft, çeşitli baskılar sebebiyle LinkedIn platformunu Çin’de kapatacağını aktardı. LinkedIn yerine Çin’de InJobs kullanılacak. 

ABD merkezli sosyal platformlar arasında, şu ana kadar Çin Halk Cumhuriyeti’nde kullanılanların en büyüğü LinkedIn olarak belirlendi. Hükümetin internet üzerinde uyguladığı baskılar ve sansür mekanizmaları sebebiyle Facebook ve Twitter’ın da içinde yer aldığı pek çok platform uzun zamandır ülkede faaliyet göstermiyor. Buna ek olarak aynı zamanda arama motoru Google, 2010 yılında ülke içerisinde tüm hizmetlerine son verme kararı aldı. LinkedIn’in uzun yıllardır yasaklamasının sebebi, hükümetin baskıları karşısına dayanamamasından kaynaklanıyor. 2014’ten bu yana Microsoft, iş odaklı sosyal medya platformunu LinkedIn’i Çin’e özel geliştirdiği sürümü ile ülkede de kullanılmasını sağlıyordu. 

Çin’de LinkedIn yerine InJobs kullanılacak

10 6

Microsoft, çalışma koşullarındaki önemli zorluklar sebebiyle LinkedIn platformunu “gelecek aylar içerisinde” Çin’de kullanıma kapatacağınız açıkladı. Fakat herhangi bir tarih bilgisi verilmedi. LinkedIn platformunun yerine ise InJobs adlı yeni bir platform geliştirdiğini dile getiren şirket, gelecek günler içerisinde bu uygulamayı da kullanıcıların beğenisine sunacak. Microsoft tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklamalara göre, InJobs uygulamasında sosyal medyalar ile ilgili özellikler bulunmayacak. Yani kullanıcılar hesapları üzerinden gönderi, yayın, makale ve buna benzer içerik paylaşımları yapamayacak. InJobs, sadece iş arayan ve iş verenlerin birbirini bulmasını sağlayan bir platform olacak. Bu bağlamda Microsoft, Çinli işletmeler ile beraber çalışacaklarını dile getirdi. 

Şirket konuyla ilgili açıklamasında şu bilgileri aktardı; “Çin’de önemli ölçüde zorlu bir çalışma ortamıyla karşı karşıyayız. Bunu göz önünde bulundurarak, Çin’deki insanların LinkedIn’in sosyal medya özelliklerine erişmelerine sağlayan yerelleştirilmiş sürümünü bu yılın ilerleyen aylarında kaldırma kararı aldık. Çin için yeni stratejimiz, Çin merkezli profesyonel kullanıcıların ülkede iş aramalarına ve Çinli şirketlerin kaliteli adaylar bulmalarına yardımcı olmaya odaklanmaktır. Çin için yeni ve bağımsız bir iş uygulaması olan InJobs’u kullanıma sunacağız. InJobs, gönderileri veya makaleleri paylaşma özelliğini içermeyecektir.”

LinkedIn daha önce Çin’de ‘sakıncalı içerikler’ bulundurduğu gerekçesini kullanarak bazı ABD kökenli olan gazetecilerin profillerine de yasak getirmişti. Siyasi göndermeler yapıldığı iddiası ile öğrencilerin de hesaplarına engel getirildi. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir