Mark Zuckerberg’in kurucusu olduğu Meta, Birleşik Krallık’ta 3.1 milyar dolarlık son derece zorlu bir dava ile karşı karşıya kaldı. Bir hukuk bürosu tarafından açılan davada, Birleşik Krallık’taki 44 milyon Facebook kullanıcısı hakkında olan verilerin rekabet kurallarına aykırı bir şekilde istismar edildiği belirtildi. 

Facebook, Instagram ve WhatsApp gibi sosyal medya platformlarını kendi çatısı altında bulunduran Meta, Birleşik Krallık’ta tam olarak 3.1 milyar dolarlık bir dava ile karşı karşıya kaldı. Bir hukuk ofisinin İngiltere’deki 44 milyon Facebook kullanıcı adına açılan bu dava kapsamında, Facebook’un kullanıcı verilerin rekabete aykırı bir şekilde istismar ettiği belirtiliyor. Birleşik Krallık’ta Facebook kullanıcılarını savunan kişi, Liza Lovdahl Gormsen adlı bir rekabet hukuku uzmanı olarak nitelendiriliyor. Konu ilgili olarak çeşitli açıklamalarda bulunan Gormsen, kullanıcı verilerini herhangi bir beden ödemeden kullanılmasının suç olduğunu belirtti. Gormsen’in düşüncelerine göre Facebook’a üye olurken onaylanması gereken şart ve koşulları aktaran metin anlaşılmayacak düzeyde ve kullanıcılar, bu uzun metni başından sonuna kadar okusalar dahi anlamak zordur.

2 10

Meta, kullanıcıların verilerini mi kullanılıyor?

Meta’ya açılan dava ile ilgili olarak çeşitli açıklamalarda bulunan bir meta sözcüsü, kişilere herhangi bir bedel ödemeden hizmet verdiklerini ve kullanıcıların hayatlarına adeta değer kattıklarını belirtti. Kullanıcıların verilerinin nasıl kullanılacağına dair olan ilgisinin çok büyük yatırımlar yaptıklarını dile getiren bu sözcü, Facebook kullanıcılarına bazı yardımcı araçlar sunduklarını ve bu araçlar ile beraber hangi verilerin nasıl ve kimlerle paylaşıldığını dile getirdi. 

YouTube rekoru Baby Shark’dan geldi

Meta’ya açıklan dava ile ilgili olarak açıklamalar yapan bir Meta sözcüsü, insanlara herhangi bir bedel ödemeden hizmet sunduklarını ve kullanıcılarının hayatlarında adeta değerli anlar kattıklarını belirtti. Kullanıcı verilerinin nasıl kullanılacağı ile ilgili olarak çok büyük yatırımları dile getiren bu sözcü, Facebook kullanıcılarına bazı yardımcı olan araçlar sundukları ve bu araçlar sayesinde de hangi verilerin nasıl ve kimlerle paylaşılacağı dile getirildi. Meta ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır. Ancak gelecek günler içerisinde daha detaylı bilgilerin elde edilmesi beklenen durumlar arasında yer alıyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir