Horizon Worlds VR  sosyal ağının tutması için potansiyel kullanıcılara oraya gitmeleri (ve orada kalmaları) için bir neden vermek zorunda. 

Şirket, The Verge tarafından tespit edilen bir güncellemeyle, kullanıcıların oyun içi görevleri tamamlayarak kıyafet gibi (sanal) ganimetler kazanmasına olanak tanıyan “görevler” adlı özelliği duyurdu. Quest kulaklık markasıyla ilgili görünmeyen bu özellik, Giant Mini Paddle Gold adlı bir oyun aracılığıyla beta testinde. “Test grubundakiler, Kimlik Panelinde yeni bir ‘Görevler’ simgesi görecek ve bu simge, 6 görevi (Örneğin: Bir Delik Alın) ve kazanılacak ödülleri (Örneğin: Kostüm) açacak. Meta, şu anda bu  özelliği belirli bir kullanıcı ile test ediyor, zaman içinde daha fazla kullanıcıya sunmayı hedefliyor.

Meta VR sevdasından hâlâ vazgeçmiş değil

Şimdilik sadece tek bir deneyimle sınırlı olsa da , Meta’nın Horizon World’ün diğer köşelerinde görevler sunarak Quest VR kulaklık kullanıcılarına daha fazlasını vermenin bir yolu olduğunu hayal etmek kolay. Geçen ay şirket, üçüncü taraf stüdyolar tarafından inşa edilen 20 yeni Horizon deneyimi yayınlamayı planladığını söyledi, bu yüzden belki de görevler özelliği bunların bir parçası olacak.

Horizon Worlds kullanıcı tabanının 2022 yılı sonunda 200.000 civarında olduğu ve başlangıçta belirlenen hedefin oldukça altında kaldığı bildirildi. Meta kısa süre önce Horizon Worlds’ü 13-17 yaş arası çocuklara açmayı planladığını duyurmuş, bu da Meta’nın genç kullanıcıları koruma konusundaki sicilinden endişe duyan iki ABD senatörünün eleştirilerine yol açmıştı.

Türk Dili ve Edebiyatı Mezunuyum İmza İnternet Teknolojilerinde Dijital çırak eğitimi alıyorum.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir