Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Facebook, geçtiğimiz günler içerisinde tüm alt şirketlerini tek bir çatı altında toplamak için yeni bir hamle yapmıştı. Kurumsal adını Meta olarak değiştiren Facebook, yeni ismini ilk kez WhatsApp’da gösterdi. 

Facebook’un bünyesinde yer alan Instagram, Messenger, WhatsApp, Oculus VR gibi uygulamaları tek bir çatı altında toplamak için geçtiğimiz günler içerisinde kurumsal ismini Meta olarak değiştirdi. Şirket tarafından yapılan açıklamalar kapsamında uygulama isimlerinin değişmeyeceği bildirildi. Ancak, bu platformların alt yapı bilgisinin de bu amaca uygun şekilde değiştirmek için her geçen gün yeni şeyler ile uğraşıyorlar. Twitter‘da WhatsApp ile ilgili olarak en güncel haberler beta sürümünden elde edilen bilgilerde yer aldığı üzere WABetaInfo rumuzlu hesap, yeni güncelleme özellikleri ile bilgi verdi. Kullanıcı, 2.21.220.14 beta sürümünde uygulamayı açtığınız anda alt kısımlarda yer alan alt yapı bilgisinde “from Facebook” yerine artık ”from Meta” yazdığını açıkladı.

WhatsApp’ın Meta ile bağlantı kurmasının sebebi

Yaklaşık olarak bir yıl kadar önce WhatsApp, açılışında kullanıcıların karşısına çıkan ekrandaki altyapı bilgisine “from Facebook” yazısını ilave edildi. Şimdi ise bu uygulamayı da Metaverse’e bağlanmayı amaçladığını, beta sürümündeki bu yeni özellik ile beraber kullanıcılara bilgi veriliyor. Yayınlanan duyuru aynı zamanda WhatsApp‘ın “Ayarlar” kısmında alt kısımda çıkan ”WhatsApp from Facebook” alt bilgisinin kaldırıldığını da dile getirdi.

7 16

Mark Zuckerberg, söz konusu bu değişikliğin gelecek on yıl içerisinde Metaverse’in bir milyar kullanıcıya çıkması amacına ulaşmak adına bir adım olduğu dile getirildi. Sonrasında ise kim olduklarını ve neyi inşa etmeyi amaçladıklarını yansıtmak adına, tüm platformlar ve projelerini kapsayacak yeni bir marka oluşturmanın vaktinin geldiği de dile getirildi. Bu şekilde şirketin yeni kimliği Meta’nın duyurusu yapıldı. Bu sayede ise bünyesinde yer alan tüm uygulamaları 3 boyutlu bir sanal ortam olan Metaverse teknolojisine bağlanması mümkün olacak.

Uygulamaya eklenecek olan diğer özellikler

WhatsApp getirmiş olduğu bu küçük değişikliğin yanı sıra, işletme hesaplarından alınan mesajları değerlendirme özelliği de sunuluyor. WABetaInfo’ya göre, şirketin bu özelliği işletmelerin müşterilere göndermiş olduğu mesajlarını geliştirmelerine yardımcı olunacak. Twitter kullanıcısı aynı zamanda, işletmelerin yapılan derecelendirmeyi görebileceğini, fakat hangi değerlendirmenin hangi müşteri tarafından yapılacağı ise görünmeyecek. Ona göre söz konusu bu özellik, WhatsApp uygulamasının mesaj içeriklerini göremediğini gösteriyor. WhatsApp, mesaj ekranının en üstünde yazdığı üzere “uçtan uca şifreleme” ile gizliliği korumak için bu özelliği kullanıyor. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için sadece bu kadardır. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir