İletişimimizi kolaylaştıran mesajlaşma uygulamalarının gün geçtikçe sayısının artması alandaki rekabeti de aynı oranda yükseltiyor. Jan Koum tarafından 2009 yılında kurulmuş anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp  kullanıcılara sunulduğu günden itibaren piyasadaki liderliğini korumaya devam etmekte.

Messenger'da görüldü bilgisi nasıl kapatılır?

Mesajlaşma uygulamalarında rekabet devam ediyor

Lider konumunu koruyan WhatsApp’ın ardından ikincilik için uygulamalar arası yaşanan çekişmeler gerçekleşmekte. 2011 yılında tanıtılan Facebook Messenger ilk zamanlar Facebook ile birlikte kullanılıyor olsa da şu anda Facebook uygulamasından bağımsız olarak da kullanabilmekte. Kullanıcılar arasında popüler olan Messenger  sıralamadaki yerini bu yıl Telegrama kaptırmış gözüküyor. Dünyanın en güvenilir mesajlaşma uygulaması olma iddiasıyla 2013 yılında kurulan Telegram  uygulaması çıktığı günden beri alandaki payını büyütmeye devam ediyor.

Şu anda ise Telegram Facebook Messenger’ı geride bırakarak en çok kullanılan ikinci anlık mesajlaşma uygulaması oldu. Telegram kurucusu Pavel Durov bu müjdeli haberi  Amerikan iş dünyası dergisi olan Fortune’den alınan verilerle birlikte Telegram kanalından paylaştı. Fortune dergisinde paylaşılan verilere göre WhatsApp, yüzde 44 pay alarak liderliğini korurken, Telegram’ın payı yüzde 31’e ulaştı. Facebook Messenger ise yüzde 21 pay alarak üçüncü sıraya geriledi. Pavel Durov Fortune dergisinin açıklamasından sonra kendi telegram hesabında konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Son 5 yılda Telegram, Facebook Messenger’ı geçerek en popüler bulut tabanlı mesajlaşma uygulaması oldu. Telegram artık WhatsApp’tan sonra ikinci sırada ve aradaki farkı yıldan yıla kapatıyor. Rakiplerimizin endişelenmesine şaşmamalı!” ifadelerine yer verdi.

Sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir