Alman lüks aynı zamanda ticari araç otomotiv markası olan Mercedes yeni bir özellik ile sevenleriyle buluşuyor. Mercedes E serisine verdiği destek konfor oranını yüksek oranda arttırıyor.

Mercedes toplantı özelliği
Mercedes toplantı özelliği

Lüks arabalar kategorisinde yerini alan Mercedes otomotiv sektöründe attığı adımlarla adını duyuran markalar arasında yerini alıyor. Marka lüks tüketim ve ticari araçlar üzerine yoğunlaşan üretimler gerçekleştiriyor. Ticari alanda adından söz ettirdiği gibi lük araç piyasasında da büyük bir pazar payı olduğu görülüyor.  

Mercedes E Serisi ile toplantı rahatlığı

Mercedes E serisi otomobillerinin yeni kabin tasarımını ve havalı gösterge panelini daha önce gözler önüne çıkarmıştı. Şirket şu anda da MWC 2023 kapsamında E Serisi için Cisco ile gerçekleştirdiği iş birliğinin duyurusunu yaptı.

Yapılan iş birliği sonucunda markanın E Serisi otomobillerde Cisco’nun Webex platformuna ulaşmak ve çevrim içi ortamlarda toplantılara katılmak mümkün hâle gelmiş olacak. İletişimin çok daha önemli hâle geldiği ve dijital ortamda da iletişim kanallarına ihtiyaç duyulduğu bu dönemde getirilen yenilik büyük ilgi görecek. Webex Al ses özellikleri de Mercedes ve Cisco anlaşmasının getirdikleri arasında bulunuyor. Konu üzerine iki şirket tarafından yapılan basın açıklamasında; yapılan bu iş birliğinin insanların otomobillerinde iş süreçlerini güvenli, emniyetli aynı zamanda konforlu olarak yapacağı belirtti.

Webex’in akıllı ses teknolojisi ile beraber otomobilde yapılan görüşmelerin sınıfının en iyi gürültü absorbe etme deneyimi sunulacağı belirtilirken, otomobile seyir hâlindeyken görüntülü görüşmelere izin durumunun olmayacağının da altı çizildi. Otomobilde bir video toplantıya katılmak için öncesinde park etmek gerektiği belirtilenler arasında. Bununla beraber ek olarak, yapay zekâ destekli altyazı, içerik paylaşımı ve emoji ile iletişim için de otomobilin hareket hâlinde olmaması zorunlu durumlar arasındadır. Yapılan bu iş birliği kapsamında Mercedes Benz Car App Store’da Webex uygulamasını bulmak mümkün hâle gelecek. Yerleşik Wi-Fi aynı zamanda hücresel veri desteği ile telefon olmadan da toplantılara katılım durumu sağlanabilecek.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir