Mastercard’ın ödeme sistemlerine kripto para kullanımı da dahil oluyor. Söz konusu bu yeni değişiklik için Mastercard’ın, kripto para kuruluşu olan Bakkt ile birlik içerisinde çalışacağı dile getirildi. 

Mastercard, kendi ödeme sistemine ek olarak aynı zamanda kripto para ile ödeme alacağını duyurdu. Foreks tarafından yapılan haberlerden elde edilen bilgilere göre Mastercard, yakın zaman içerisinde bir gelecekte kendi müşteri ağında yer alan banka ve kuruluşlara, kripto paraları kendi ürünlerine dahil etme imkanı sunuyor. Foreks, bu yeni program çerçevesinde kripto kredi kartları, ödül kartları, banka kartları ve Bitcoin cüzdanlarının da sisteme ekleneceği duyuruldu. Mastercard’ın, sistemin çalışması adına bir kripto para kuruluşu olan Bakkt ile beraber çalışacağı da dile getirildi. 

Mastercard’ın dijital varlıklara karşı uzak duruyordu

7 12

Dijital varlık girişimi Bakkt bugün, Mastercard ile bankasına ve Bakkt tarafından desteklenen fintech ortaklarına kripto para birimi olarak hizmetleri sunmayı da içeren kapsamlı bir ortaklık içerisinde hareket ediyor. Ortaklık ile beraber artık Mastercard müşterileri, Bakkt’ın sağlamış olduğu çözümler ile beraber ödül alarak kripto para birimleri sunabilecek ve isterse de ödül puanlarını kripto para birimleri ile değiştirebilecek. 

Yeni anlaşma ile ilgili olarak açıklama yapan Mastercard’dan Sherri Haymond “Bakkt ile birlikte ve ilkeli inovasyon yaklaşımımıza dayanarak, ortaklarımızı yalnızca dinamik dijital varlık seçenekleri sunma konusunda güçlendirmekle kalmayacak, aynı zamanda farklı müşteri deneyimleri sunacağız” ifadelerini kullandı.  

Şu ana kadar dijital varlıklara karşı daha muhafazakar bir duruş tutunduğu göz önünde bulundurulduğunda bu gelişmenin, Mastercard için oldukça büyük bir adım olduğu belirtilebilir. Bir süredir kripto para borsalarının müşterileri için kripto para sağlayan Mastercard, yeni anlaşma ile beraber bu durumu borsaların ötesine taşıyacak gibi gözüküyor. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için sadece bunlarla kısıtlıdır. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir