Meta kurucusu Mark Zuckerberg’in serveti dibe vurdu. Sonuç olarak Zuckerberg, dünyanın en zenginleri listesinin en altına düştü.

Meta Horizon Worlds kazançlarının yüzde 50’si Mark Zuckerberg’ün

Mark Zuckerberg’in serveti yüzde 55 azaldı. Düşüş sonrasında Zuckerberg, Jeff Bezos ve Elon Musk gibi girişimcilerin gerisinde kaldı. Peki Meta’nın CEO’sunun serveti neden eriyor? Konuyla ilgili tüm detaylar haberimizde;

Yüksek servetle listeye giriş yapmıştı

Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre Zuckerberg, yıla 125 milyar dolarlık bir servetle başladı. Ancak giriş yaptığı dönemden itibaren yüzde 55’ten fazla düşüş yaşadı ve servet 55.3 milyar dolara geriledi. Forbes tahminlerine göre ise dünyaca ünlü girişimcinin şu andaki servetin net değeri 51.4 milyar dolar. Mark Zuckerberg, Forbes 500’ün paylaştığı dünyanın en zenginleri listesinde şu anda 22. sırada.

Metaverse Mark Zuckerberg’e pahalıya mal oldu!

Facebook, Instagram, WhatsApp ve Oculus ile bağlantılı olan Meta, geçtiğimiz 12 ayda zorlu bir süreçten geçti. Dünya çapında oldukça popüler olan sosyal medya platformu Facebook, 2021 yılının son çeyreğinde günde yaklaşık bir milyon aktif kullanıcı kaybetti.

Meta’nın net geliri ikinci çeyrekte 2021’in aynı dönemine göre yüzde 35 düştü. Bu, şirketin gelirini 3 milyar dolardan fazla azalttığını gösterdi.

Verilen bilgilere göre şirket, 2021 yılında metaverse projesine yaklaşık 10 milyar dolar yatırım yaptı. Meta ayrıca nisan ayı itibarıyla metaverse projelerinde çalışan 10 binden fazla kişi olduğunu ifade etti.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir