Meta ile ilgili gündeme sızan raporlarda Mark Zuckerberg’in şirketten ayrılacağı belirtildi. Rapora göre ayrılık 2023’te yaşanacak.

Meta için son yıllarda süreç çok fazla inişli, çıkışlı geçti. Bu durum en çok CEO Mark Zuckerberg’in üzerindeki baskıyı arttırıyor. Tüm bunlar konuşulurken şirkete yönelik gündeme gelen iddialarda ve paylaşılan raporlarda Mark Zuckerberg’in şirketten ayrılacağı belirtildi. Sızdırılan rapora göre şirketin CEO’su Mark Zuckerberg, 2023’te şirkete veda etmeye hazırlanıyor.

Mark Zuckerberg ayrılma kararı aldı

Anonim kaynağın verdiği bilgilere göre, Zuckerberg’in ayrılacak olması metaverse gibi projelerde bir etki yaratmayacak ve çalışmalar devam edecek.  Milyar dolarlık proje, şirketin gelirinin bir kısmını kaybetmesine neden olsa da bu karar alındı ve bundan sonraki süreçte de devam edecek. Ancak Mark Zuckerberg’in en çok eleştiri aldığı konuların başında metaverse gelmesi, bu konuda ciddi şüpheler yaratıyor.

Mark Zuckerberg WhatsApp’ın iMessage’den daha güvenli olduğunu açıkladı

Meta’nın çalışanları işten çıkarma planları var

Önceki bir rapora göre, Mark Zuckerberg şirketin bütçesinden metaverse projesine daha fazla fon aktarma planlarını açıkladıktan sonra bu durum yatırımcıları kızdırdı. Resmi olmayan verilerde Meta’nın bazı yatırımcıların desteğini kaybettiği de belirtildi.

İçeriden sızan bilgiler, istifa kararının Zuckerberg tarafından tüm bu süreçler sonrasında geldiği belirtildi. Pek çok kaynakta yer almaya başlayan bu haberler sonrasında gözler Mark Zuckerberg’e çevrildi. Ünlü isim konuyla ilgili haberin yazıldığı tarihe kadar bir açıklaması olmadı.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir