WWDC22 etkinliği kapsamında duyurulan macOS Ventura işletim sisteminin beklenen sürümü dün akşam saatlerinde kullanıcılara sunuldu.

iPadOS 16 ve macOS 13 Ventura ne zaman çıkacak?

Özel macOS Ventura işletim sistemi, Mac bilgisayar modellerine özgü tüm ayrıntıları içerir ve artık desteklenen tüm Mac’ler için sayfanın alt kısmından ücretsiz olarak indirilebilir.

macOS 13 Ventura ile Stage Manager deneyimi

Apple yazılım geliştirmeden sorumlu başkan yardımcısı Craig Federighi, büyük yenilikleri beraberinde getirmeyen macOS Ventura işletim sistemi hakkında şu genel açıklamayı yaptı:

Stage Manager özelliği, Mac kullanıcılarının uygulamalar ve pencereler arasında kolayca geçiş yapmasına olanak tanıyarak eldeki göreve odaklanmak için yepyeni bir yol sunuyor. Continuity Camera, iPhone’unuzu Mac’iniz için bir web kamerası olarak kullanarak imkansızı başarır. FaceTime’ın Handoff özelliği, iPhone veya iPad’inizde başlatılan bir FaceTime aramasını Mac’inize aktarmayı kolaylaştırır. Mail ve Mesajlar’daki bazı harika yeni özelliklerle uygulamayı daha da iyi hale getirdik. Mac’te dünyanın en hızlı tarayıcısı olan Safari, geçiş anahtarı işleviyle parolasız bir geleceğe adım atıyor.

Apple çiplerinin gücü ve popülaritesi ile Metal 3’ün yeni geliştirici araçları, her zamankinden daha iyi bir Mac oyun deneyimi sunuyor. Stage Manager gibi yeni araçlarla işinize odaklanmak için uygulamalar ve pencereler arasında geçiş yapmak her zamankinden daha kolay ve hızlı. Continuity Camera, Mac’e Masa Görünümü, Stüdyo Işığı ve diğer birçok yeni video konferans özelliğini getiriyor.”

macOS 13 Ventura güncellemesi alacak cihazlar

  • iMac 2017 ve daha yeni modeller
  • Mac Pro 2019 ve daha yeni modeller
  • iMac Pro 2017 -Mac mini 2018 ve daha yeni modeller
  • MacBook Air 2018 ve daha yeni modeller
  • MacBook 2017 ve daha yeni modeller
  • MacBook Pro 2017 ve daha yeni modeller

Peki siz macOS 13 Ventura güncellemesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir