Kullanıcılardan gelen bilgilere bakıldığında M1 Max’li MacBook Pro 16 inç, şarj sorunu ile kullanıcıların eleştirileri ile gündeme geldi. 

Apple geçtiğimiz günler içerisinde M1 Pro ve M1 Max ile kutusundan çıkan yeni MacBook Pro modellerinin tanıtımını gerçekleştirdi. Cihaz o günden bu yana büyük bir ilgi ile karşı karşıya kaldı. Kullanıcılara tarafından gönderilen geri bildirimler doğrultusunda M1 Max’li MacBook Pro 16 inç, şarj sorunu ile kullanıcıların canını sıkıyor.

M1 Max’li MacBook Pro 16 inç şarjıyla ilgili sorun yaşatıyor

2 1

İlk olarak bir Reddit kullanıcı tarafından raporlanan bu şarj sorunu ile ilgili olarak M1 Max yonga setine sahip olan MacBook Pro 16 inç, kapağı kapalı olduğu halde bile şarj almak konusunda çeşitli sorunlar yaşadığı tespit edildi. Bu anlamda cihazın kapağı kapalı haldeyken şarj kablosunun üzerinde bulunan led yanıp sönüyor ve bu durum her yaşandığında şarj bağlantısı sesi geliyor. İlk raporun ardından gelen süreç içerisinde pek çok kullanıcı benzer sorunlar ile karşı karşıya kaldıklarını dile getirdi. Kişilerden azıları Apple Destek ile iletişim kurduktan sonra bazı destek ekibinin bazı talimatlar verdiğini ancak bunun da pek işe yaramadığını belirtti. Sonrasında tekrar iletişime geçen kullanıcılar ise farklı bir bilgilendirme ile karşı karşıya kaldılar.

Bu bağlamda ise şirket, sorundan haberdar olduklarını ve konula ilgili olarak araştırmaya devam ettiklerini belirtti. Aynı zamanda işletim sisteminin güncel tutulmasını öneren şirket kullanıcılar için üç farklı senaryo üzerinde önerilerde bulundu;

  • Bilgisayarı uyku modunda şarj edin.
  • Bilgisayarı kapağı açıkken şarj edin.
  • Bilgisayarı kapatmadan önce MagSafe kablosunu takın.

MacBook Pro 16 kullanan kullanıcılar arasında yaşanan sorunlara ve geçen sohbetlere bakıldığında söz konusu bu sorun, 140W’lık adaptör kullanan kişilerin cihazlarında yaşanıyor. Bu sebeple de kullanıcıların büyük bir kısmı bu ve buna benzer sorunlar ile karşı karşıya gelmemelidir. Teknoloji dünyasının başarılı ismi Apple yakın bir dönem içerisinde konu ile ilgili olarak bir yazılım güncellemesi sunacak. Söz konusu bu güncelleme ile yaşanan sorunun çözülmesi bekleniyor. Güncelleme gelene kadar yukarıdaki talimatlara dikkat etmek gerekir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir