Geçtiğimiz aylarda ilk bilgileri gelen Logitech G Cloud Gaming resmi olarak tanıtıldı. Özel, portatif oyun konsolu olarak geliştirilen cihazda Logitech – Tencent ortaklığı dikkat çekiyor. Peki, Logitech G Cloud Gaming özellikleri neler?

Bulut oyun alanındaki rekabet giderek kızışıyor. Nintendo Switch ve Steam Deck gibi pazardaki iddialı modellere benzer bir tasarım ile geliştirilen Logitech G Cloud Gaming resmi olarak tanıtıldı. Cihaz için ilk bilgiler geçtiğimiz aylarda paylaşılmış ve Logitech ile Tencent’in ortak bir cihaz üzerinde çalıştığı belirtilmişti. Bugün yapılan tanıtım sayesinde Logitech G Cloud Gaming hakkındaki tüm detaylar da ortaya çıktı.

Logitech’in yeni oyun cihazı Play Store desteğiyle görüntülendi

Logitech G Cloud Gaming özellikleri

logitech g cloud gaming tanitildi iste ozellikleri 1

Logitech G Cloud Gaming özellikleri diğer cihazlara göre büyük farklar içermiyor. Bulut oyun desteğini sağlayacak olan portatif oyun konsolu, A/B/X/Y düğmelerine, D-Pad’e, iki analog joystick’e, iki analog tetikleyiciye ve L & R düğmelerine sahip. Uzak sunucularda depolananın oyunların oynanabileceği Logitech G Cloud Gaming’de bu nedenle Wi-Fi bağlantısının kurulması gerekiyor. Kompakt bir yapıda olan cihazın AAA oyunlarını oynayabileceğini aktaran Logitech, Xbox Game Pass Ultimate, Nvidia GeForce NOW veya Steam Link için sorunsuz bir entegrasyon yapmış durumda.

Android tabanlı bir işletim sisteminin kullanıldığı cihazda, Google Play Store, Chrome, YouTube gibi farklı uygulamaların kullanılması da mümkün.

Teknik özelliklerde ise 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanına yer verildiği görülüyor. Cihazın işlemcisi ise Snapdragon 720G. Bluetooth 5.1 ve Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac desteği bulunan konsolda stereo hoparlör, 3,5 mm ses jakı ve Dijital USB-C kulaklık özelliği bulunuyor.

Logitech G Cloud Gaming fiyatı

Logitech G Cloud Gaming şu anda sadece ABD ve Kanada’da ön siparişe açıldı. Ekim ayında siparişler teslim edilmeye başlanacak ve fiyatı 299 dolar. Ön sipariş dönemi sonrasında fiyatın artması bekleniyor.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir