Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Microsoft’un çatısı altında olan LinkedIn’in yöneticileri arasında yer alan Jake Poses, platformda insanların toplantı başlatabileceği ve çeşitli konular üzerinde tartışmalar gerçekleştirebileceği yeni bir sesli etkinlik özelliği kullanıcıların beğenisine sunulabilir. 

Motorola Edge X30 vs Xiaomi 12! Hangisi daha iyi?

Dünyanın en büyük ve önemli iş ağı platformu olarak kullanılan LinkedIn, platformu geliştirmek adına çok faydalı olabilecek yeni bir güncelleme alıyor. LinkedIn için etkinliklerden sorumlu olan yönetici Jake Poses, şirket blogunda yayınlanan bir gönderide LinkedIn’e etkinliklerinde geleceği bilgisini verdi. Bu özellik ile beraber canlı tartışmalara dahil olabilecek, konuşmalara katılım gösterebilecek ve etkinliğin bitmesinin ardından etkinlikle bulunan kişilerle bağlantı kuru bir ağ oluşturabilecekler. LinkedIn’in tamamen dijital ortamda gerçekleşecek olan bu etkinlikleri ile beraber panel türü tartışmalar, toplantılar ve herhangi bir sohbet üzerine kurulan sohbetlere dair farklı formatlar olacak. 

Görüntülü görüşme seçeneği de olacak

26 1

Sesli etkinlikler LinkedIn’in şirketin içerisinde bulunan araçlar üzerinden inşa edilebilecek. Söz konusu bu özelliğin görüntülü görüşmeli seçeneği de gelecek ilkbahar aylarında duyurulabilir. Twitter platformunun ses etkinlik özelliği Spaces gibi sesli sohbet özelliklerine sahip olan diğer şirketlerin aksine LinkedIn, ücretli etkinliklerin olabileceği bir plan üzerinde durmuyor. LinkedIn’in siteye getireceği bu özellik ilk olarak Clubhouse adlı bir konuşma platformunda kullanıcıların karşısına çıkmıştır. Daha sonrasında ise Twitter platformunda da kullanılmaya başlanan bu özellik daha gelişmiş bir şekilde 2020 yılının sonunda yayınlanmıştı. Geçtiğimiz Mart ayı içerisinde ise Discord, bu özelliğe benzer Stage Channels’ı ve Haziran ayında Facebook da Live Audio Rooms’a geldi. Son olarak elde edilen bilgilere göre bu özellik Spotify da Greenroom projesini duyurdu.Sesli etkinlik özelliğinin sayısı her geçen gün daha da artmaya devam ediyor. Gelecek günlerde daha pek çok platformda da yerini alabilir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir