Şimdiye kadarki en kurnaz medya yatırımcılarından biri olarak kabul edilen John Malone, CNBC’ye, ilk günlerde bile gelişen televizyon ekosistemi için video akışının önemini gördüğünü söyledi.

Perşembe günü yayımlanan bir röportajda Liberty Media milyarderi, 2008’den 2010’a kadar uydu televizyon hizmetinin başkanlığını yaptığı sırada DirecTV’nin Netflix’i satın almasını sağlama girişimlerini hatırlattı. hisse senedi sekiz dolardı, ama bana satmadı. Malone, Liberty Media’nın Perşembe günü yatırımcı günü öncesinde CNBC’den David Faber’e verdiği demeçte. Etkinlik bizzat New York’ta ve sanal olarak gerçekleştirildi.

Netflix, gezegendeki en baskın video akışı hizmeti olmak için hisse başına 8 dolardan bu yana uzun bir yol kat etti. Wall Street’te sevilen bir hisse senedi. Netflix hisseleri Çarşamba günü tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 700,99 $’a ulaştı ve o zamandan beri %8,660 gibi büyük bir kazanç elde etti.

Malone, Netflix’in büyük bir şekilde akışa giren ilk kişi olarak kendisi için yarattığı avantajı kabul etti ve 2017’de CNBC’ye yaptığı yorumları yineleyerek Netflix’i satın alma konusundaki başarısız çabaya atıfta bulundu. Ardından, “DirecTV için Netflix satın almak için çok uğraştım. Reed, emellerinin çok daha büyük bir küresel şirket kurmak olduğu konusunda oldukça açıktı. Ve bunu yapmakta haklıydı.” dedi.

Netflix Android için arka planda oynatma özelliğini test ediyor

2021’e hızlı bir şekilde ilerleyen Malone, “Piyasa açıkça Netflix’e ve açıkçası Disney’e göre Netflix’e büyük piyasa değerlemeleri koyuyor” dedi. Akış hizmetine 2007 yılında başlayan Netflix, son çeyreğinin sonunda yaklaşık 214 milyon küresel akış ücretli aboneye sahipti. İki yıl önce hizmete giren Disney+, hizmetin Hindistan’daki markası Hotstar da dahil olmak üzere 118,1 milyon aboneye sahipti.

Malone, Faber’e şunları söyledi: “Bana ‘John, neden Google’a, Facebook’a veya Amazon’a daha fazla yatırım yapmadınız? Neden içinde bulunduğun bu eski iş yerlerinde kaldın, biliyor musun? Ben de bunu itiraf ediyorum.”Kıdemli medya kralı, Big Tech ve liderlerinin başardıklarına hayret etti. “[Amazon’dan] Jeff Bezos, yarattıklarıyla bir dahi. Netflix CEO’su Hastings de dahil olmak üzere Steve Jobs ve Tim Cook [Apple ile] ustalaştılar. Malone, “Bunlar, bir fırsatı yakalayan, küresel ölçeğin gücünü gören ve onu sömüren parlak iş adamları” dedi. Netflix, Malone’un sözleriyle ilgili yorum talebine henüz yanıt veremedi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir