Kripto Para Yasası için hazırlıklar sürerken kripto para zirvesi Ankara’da bir araya geliyor. İşte Türkiye’de dikkat çeken kripto para hareketliliğinden detaylar.

Türkiye’de sosyal medya yasasının kabul edilmesinin ardından gözler Kripto Para Yasası’na çevrildi. Dijital Türk Lirası gibi farklı projelerin yer aldığı masada tüm sektörü kapsayacak bir düzenleme öngörülüyor. Kamu ve sektör paydaşlarının bir araya geleceği yeni zirvede Kripto Para Yasası ve sektördeki son gelişmeler ele alınacak. Yapılan açıklamalara göre zirve 3 Kasım’da gerçekleştirilecek ve 1. D’konomi Dijital Para Zirvesi olarak adlandırılacak.

Kripto Para Yasası öncesi kritik zirve

cinemaximum adi ve logosu degisti nbsp

İlk zirveye Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Sermaye Piyasası Kurumu (SPK), Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan (BTK) üst düzey isimler katılacak. Toplantı öncesinde yapılan açıklamalarda düzenlemelerdeki son durum, beklentiler ve yeni önerilerin neler olduğu konuşulacak. 3 ana başlık kapsamında 15 sunum ile tamamlanacak zirvede, kullanıcı güvenliği ön plana alınacak. Dijital para, Dijital Finans ve Fintech, Dijital Ekonomi başlıkları altında farklı konular görüşülecek. Zirvede 500’ü aşkın katılımcının yer alması bekleniyor

Etkinlik için kayıt ve diğer süreçler dkonomi.org adresinden yürütülüyor.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir