FTX, alacaklı olanlara müşteri kodları ve talep varlıkları da dahil olmak üzere e-postalar gönderdi.

İflas ederek kripto para borsasının ortasına bomba gibi düşen FTX ile ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Son olarak FTX, alacaklılara, müşterileri kodları ve varlık kodlarının yer aldığı kapsamlı bir e-posta gönderdi.

Bir zamanların en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX, geçtiğimiz günlerde iflas başvurusunda bulundu. Şirketin ani iflas haberine karşılık bir çok soru ortaya atıldı. Şirketin mahkeme sürecinde ortaya çıkan bilgilerine göre FTX şirketinin milyonlarca dolarlık boşluğu vardı.

FTX, alacaklı olanlara e-postalar gönderdi. E-posta mahkeme tarih belirlediğinde, bilinen tüm alacaklılara iddia veya menfaat kanıtlarının nasıl sunulacağına dair talimatlar verileceğini vurguladı. FTX’in gönderdiği mailde yer alan açıklamada ise, FTX alacaklılarına varlıkları için son tarihin belirtileceği konusunda bilgi verildi.

5 milyar dolardan fazla varlığı bulundu

FTX’in avukatı, şirketin 5 milyar dolardan fazla varlığının bulunduğunu açıkladı.

ABD’deki iflas mahkemesine yapılan açıklamada ise müşterilerin kaybettiği paranın boyutlarının hala bilinmediği belirtildi. Savcılar şirketin eski CEO’su olan Sam Bankman-Fried’ı, yatırımcıları, müşterileri ve borç verenleri milyarlarca dolar boyutta sahtecilik yapmakla suçluyor. FTX’in avukatlarından olan Andy Dietderich, “5 milyarın üzerinde nakit mali varlık bulduk” açıklamasında bulunudu. Dietredich bu varlıkların, FTX’in merkezinin bulunduğu Bahama’daki denetçi kuruluş olan Bahama Yatırım Komisyonu’nca el koyulan varlıkların dışında, yeni varlıklar olduğunu belirtti.

Yönetim Bilişim Sistemleri

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir