Mobil uygulama geliştiricilerini destekleyen Kovalee, Seri A turunda 8 milyon euro yatırım aldı. IRIS tarafından yönetilen Seri A turuna Breega, Alan Fung, Bpifrance ve Alexandre Berriche katılım gösterdi.  

Mobil uygulama pazarında yer alan uygulamaların popülaritesi ve bu uygulamalara olan talep yükseliş gösterirken, uygulama geliştiricilerinin kalabalık arasından sıyrılma çalışmaları rekabeti çok daha zorlu bir hale getiriyor. 

Kovalee geliştiricileri, uygulamada yer alan kullanıcılarını rekabette ön plana çıkarmayı amaçlıyor.
Kovalee geliştiricileri, uygulamada yer alan kullanıcılarını rekabette ön plana çıkarmayı amaçlıyor

Kovalee, içerik üreticilerinin rekabet avantajını elde etmelerini sağlamak için mobil pazar içerisinde dikkat çekici bir konuma getirmeyi amaçlıyor.

Kovalee Bünyesinde Yer Alan Uygulamaları “Dünya Lideri” Yapmayı Hedefliyor

2020 yılında kurulan Kovalee girişimi, oyun dışı mobil uygulama oluşturmayı geliştirmek amacıyla yapay zeka, makine öğrenmesi, otomasyon ve tescilli tahmin teknolojisinden faydalanıyor. Kovalee, herhangi bir uygulamayı kendi kategorisi içerisinde “Dünya lideri” yapmayı hedefliyor.

Kovalee’nin yayınlama metodu, uygulama yaratıcıları ile arasında uzun vadeli kar paylaşım ortaklığı kurmaya dayanıyor. Uygulama geliştiricileri yayınlanacak olan içeriğe odaklanırken, Kovalee; bir uygulamayı kullanım ömrü boyunca ölçeklendirmek için gerekli olan tüm uzmanlığa ve araçlara ulaşmanızı sağlıyor. Bu yayınlama modeline kullanıcı edinme, App store optimizasyonu, kullanıcı deneyimleri ve para kazanma yolları da dahil oluyor.

Kovalee lansmanından bu yana geçen süre içerisinde dünya genelinde yer alan ortaklarla 20 adet sözleşme imzaladı. Ayrıca anlaşma yaptığı bu ortaklarla ilgili taahhütleri yerine getirme konusunda da oldukça takdir toplayan Kovalee, hızla büyük bir üne kavuştu.

Şirketin CEO’su Vincent Hart de Keating’in yaptığı açıklamaya göre “Küçük şirketlerin oluşturduğu Kovalee tarafından yayınlanan birçok uygulama kendi alanında devleri geride bırakarak dünya çapında 1 numara halini aldı. Şirketimizi bu konumda görmekten büyük gurur duyuyoruz. Aldığımız bu yatırım sayesinde, yayınlama modelini büyük potansiyele sahip daha fazla uygulamaya sunabilmek için teknolojimizi yükseltmek için kullanacağız. Gücü yetenekli uygulama geliştiricilerine geri vermenin zamanı geldi” dedi.

Kovelee, aldığı bu büyük yatırımla kendi teknolojisinin yanı sıra yerleşik mobil geliştiriciler ve uzmanların yapmış olduğu Ar-Ge çalışmalarını genişletmeyi de planlıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir