CES 2022 fuarında yer alan Invoxia markası köpeklerin yaşamsal değerlerini ve hareketlerini takip edebilecekleri oldukça fonksiyonel özelliklere sahip bir akıllı tasma duyurduğunu belirtti. 

Hızlı bir şekilde gelişmeyi devam ettiren giyilebilir teknoloji ürünleri artık hayvanlar için de şekil alıyor. Hayvanlar için akıllı mama kapları, akıllı kedi kumu havuzları derken pek çok evcil hayvanın sağlığını adım adım takip edebilirsiniz. 

Invoxia akıllı tasma ne işe yarar?

16

CES 2022’de sunulan Invoxia marka akıllı tasma, akıllı saat benzeri özelliklere sahip gibi düşünebilir ancak oldukça gelişmiş düzeyde bir akıllı saat gibi düşünmek gerekir. Şirket, veteriner kardiyologlar ile iş birliği üzerinde çalıştığı bu süreçte tasma için yapay zeka algoritması geliştirildi. Çalışma sırasında radar dalgalarını kullanan tasma tüyleri geçerek direk olarak deriye ulaşıyor ve yansıma sayesinde de sensörler köpeğin yaşamsal değerlerini kolaylıkla algılayabiliyor. Ardından ise söz konusu bu algoritmalar çalışarak geniş bir veri tabanını tarıyor ve hayvanın hareketlerini de kolaylıkla tahmin edebiliyor. Buna göre de takip etmek mümkün oluyor. 

Boyun kısmı biraz daha kalın köpekler için tasarlanan bu akıllı tasma yaşamsal değerlerin yanı sıra köpeklerin adım veya mesafe gibi değerlerini de kolaylıkla takip eder. WiFi ve Bluetooth bağlantı tiplerini kullanarak bağlantı kurabilen bu cihaz GPS ve LTE-M ile de global ağlara bağlanıyor. Akıllı tasma 99$ iken GPS hizmeti ise aylık 12.99$ şeklindedir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir