Eylül ayında Konami tarafından tanıtımı gerçekleştirilen eFootball 2022 oyunu için sürpriz bir karar geldi. Konami oyunculara para iadesi yapacağını açıkladı.

Yılların en efsane futbol serilerinden birisi olan PES’i isim değişikliği ile farklı bir şekilde tasarlayarak piyasaya sunan Konami, beklentilerin çok uzağında kaldı. Grafikleri ile ağır bir şekilde eleştirilen oyun teknik anlamda da oyunculara ciddi sıkıntılar yarattı. Başlangıçta Konami bu iddiaları ve eleştirileri yeni güncellemeler ile gidereceğini söylese de güncellemeler planlamalara göre gitmedi ve Konami bugüne kadar beklenilen adımları atamadı.

Eylül ayında çıkış yapan ve yaklaşık iki aydan beri oyun dünyasının en çok eleştirilen oyunlarından birisi olan eFootball 2022 için yeni bir mesaj yayınlayan Konami ise özür mesajı yayınlayarak özellikle yeni oyun için para harcayan kullanıcılara iade yapılacağını söyledi. 

eFootball 2022 güncellemesi, 2022’ye ertelendi

Yeni futbol oyunu için yapılan planlamada güncellemenin 2021 yılı içerisinde sunulması bekleniyordu. Ancak işler planlandığı gibi gitmediğinden dolayı güncelleme şu anda şirket tarafından 2022 yılına ertelenmiş durumda. Ücretsiz bir oyun olmasına rağmen Premium paket satın alan kullanıcılar oyunda daha fazla avantaj ve yenilik bekliyordu. Oynanamaz durumda olan futbol oyunu için ise şu anda özellikle paket satın alan kullanıcıların herhangi bir mağduriyet yaşamaması adına ücret iadesine başlandı. Üstelik şu anda yeni bir paket satın alımını da engelleyen Konami, bu özelliği tüm sorunlar düzene kadar sistemden kaldırmış durumda.

Güncellemeyi ertelemeye karar aldık!

“Kullanıcılarımızın beklentilerini karşılayacak kalitede ürünü teslim etmek için daha fazla zamana ihtiyaç olduğu sonucuna vardık ve güncellemenin çıkış tarihini ertelemeye karar verdik.” denilerek duyurulan yeni güncelleme, oyun için ciddi bir problemin yaşandığını gözler önüne serdi. Üstelik yapılan açıklamada yeni güncellemenin tarihi net olarak paylaşılmadı. Tahminler ise 2022 yılının İlkbahar ayları itibariyle güncellemenin sunulması. 

Konami’nin futbol oyunu ile yaşadığı bu handikap en çok futbol sektöründeki rakibi EA Sports’un geliştirdiği FIFA oyunu için avantaj yarattı. Futbol oyunlarını oynamak isteyenler PES serisine devam edemediği gibi eFootball 2022 oyununda yaşanan sorunlar nedeniyle de piyasadaki en güçlü alternatif FIFA’yı tercih etti. 

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir