Yenilenebilir enerji çalışmalarına odaklanarak gıda endüstrisinde karbon etkisini aza indirmeyi amaçlayan Klimato, düzenlenen turda 4.2 milyon euro yatırım aldı. Düzenlenen turun liderliğini Global Cleantech Capital yaparken Almi Invest Greentech de dahil birçok yatırımcı katıldı.

Dünyadaki sera gazı emisyonlarının büyük oranını oluşturan global gıda sistemi, iklim değişikliğinin ana sebebi olarak görülüyor. Yeşil enerjiye talep arttıkça ve  yaşam sürdürülebilir, dünya için çaba sarf edildikçe, gıda endüstrisinin büyük bir değişimden geçmesi gerekiyor.Merkezi İsveç’te bulunan Klimato, bu değişimin yapılmasına yardımcı olmayı hedefliyor. Klimato, yemek sektöründen hizmet sağlayıcıların yemek başına karbon ayak izini hesaplaması, iletmesi ve raporlamasını kolaylaştıracak bir platform geliştirerek insanların iklim dostu gıda seçimlerinde yardımcı oluyor ve bu alanda çalışanlara eyleme geçirilebilir bilgi veriyor.

Gıda endüstrisinde karbon sorununu çözmek için 2018 yılında piyasaya sürülen girişim, bulut tabanlı yazılım platformu geliştirdi. Karbon ayak izi hesaplama sürecini otomatikleştirerek daha hızlı, güvenilir ve kolay hale getiren yazılım araştırmaya dayalı veriler kullanıyor. Yazılım kullanıcıların gelişmeleri takip edip planlamalarını düzenlemelerine olanak tanıyan bir pano sağlıyor. Platformun amacı şeften tüketiciye kadar olan zincirde karbon emisyonlarını şeffaf hale getirmek. Yapılan girişim ile gıda tedarikçilerinin her yemek için iklim etiketi vermesine yardımcı oluyor.

Piyasaya sunulduğu günden beri hızla büyüyen girişim, yemek sektöründe dünyanın en büyük isimleri, KFC ve Bastard Burgers gibi restoranların ve Violife gibi üreticiler ile iş birliğinde bulundu.Geçtiğimiz yıl  Klimato’nun müşterilerine servis ettiği tüm yemeklerin %57’ iklim dostuydu ve hazırlanan tabak başına ortalama emisyon %23 azaldı.

Klimato CEO’su ve kurucu ortağı Anton Unger

“GCC’yi yeni bir yatırımcı olarak aramızda görmekten ve Almi Invest Greentech’in sürekli desteğinden dolayı çok mutluyuz. Onların desteği, teknolojimizi daha da geliştirmemizi ve büyümemizi hızlandırmamızı sağlayacak. Bu yatırım, pazar konumumuzu güçlendirmemize ve gıdanın iklim üzerindeki etkisini azaltma misyonumuzu gerçekleştirmemize yardımcı olacak. Gıda sektöründe sürdürülebilirlik hizmetlerinde dünya çapında pazar lideri olmak için ürünümüzü geliştirmeye devam ederken, mevcut ve yeni müşterilerimizle global olarak genişleyeceğiz” dedi.

Klimato aldığı yeni yatırım ile birlikte pazar payını büyütmeyi hedefliyor. Merkezi Stockholm’ da bulunan platform Almanya, Fransa ve ABD gibi yeni pazarlarda çalışmalarını sürdürecek.

Moleküler Biyoloji ve Genetik

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir