Kızılay ve Meta, ilk yardım ve afete hazırlık gibi konularda farkındalığı artırmak için ortaklaşa bir çalışma başlattı.

Metaverse karakteri nasıl oluşturulur?

Kızılay ile Meta arasında yapılan iş birliği sayesinde ilk yardım ve afetlere hazırlık gibi önemli konularda farkındalığı arttırmak adına çalışma başlatıldı. İsviçre’nin Cenevre kentinde Kızılay Genel Başkanı ve IFRC Genel Başkan Yardımcısı Dr. Krem Kınık ile Meta yöneticileri bir araya geldi. Taraflar arasında gerçekleştirilen anlaşmaya göre Kızılay’ın gerçekleştirdiği projeler Facebook, Instagram ve Whatsapp üzerinden ulusal derneklerin kullanımına sunulacak. 

Kızılay ve Meta’nın temsilcisi Cenevre’de bir araya geldi

Kızılay ve Meta arasında yapılan anlaşma sonucunda metaverse evreninde eğitimlere başlayacak. Kızılay ve IFRC Genel Başkan yardımcısı Dr. Kerem Kınık ve Meta yöneticileri geçtiğimiz gün İsviçre’nin Cenevre kentinde önemli bir toplantı için bir araya geldi. Toplantıda yapılan anlaşmayla birlikte başta Kızılay dahil olmak üzere dünyadaki tüm derneklerin geleceğin dünyası olarak görülen Metaverse evreninde yerini şimdiden almasına yönelik önemli bir anlaşmaya imza atıldı.

Meta yönetimi ile yapılan anlaşmayı değerlendiren Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, şunları söyledi:

“Meta yöneticileriyle bir araya geldiğimiz toplantıda mevcut iş birliğimizin geliştirilmesi yönünde mutabakat sağladık.Bu iş birliğinin bizim için daha heyecan verici yanı ise bizim bir süredir beraber gerçekleştirdiğimiz projelerin artık dünya çapındaki tüm ulusal dernekler tarafından ulaşılabiliyor olması olacak. Özellikle Facebook, Instagram ve Whatsapp gibi mecraları ulusal dernekler tarafından kullanımını kolaylaştıracak eğitimler, reklam kampanyalarının sağlıklı bir şekilde yönetilmesini sağlayacak eğitimler önümüzdeki dönemde gerçekleştireceğimiz öncelikli işler arasında”

Kızılay’ın eğitimleri Metaverse dünyasına taşınıyor

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Meta ile yapılan anlaşmanın toplumlarda afet ve ilk yardım bilinci oluşturulması ve özellikle de yeni neslin bu konudaki bilgisinin ve duyarlılığının artırması açısından da büyük önem taşıdığının altını çizerek şu açıklamayı yaptı:

“Geleceğe dönük iş birliklerimiz arasında öne çıkan konulardan bir tanesi Metaverse oldu. İlk yardım ve afetlere hazırlık gibi konularda farkındalığı arttırmak ve bireyleri daha hazırlıklı hale getirmek için Metaverse’n sunduğu imkanlardan faydalanacak çözümler üretmek için çalışmaya başlıyoruz”

Toplantının ardından yapılan anlaşmayla afetlerle ilgili farkındalık geliştirmek amacıyla yapılan kampanyaların Facebook tarafından tüm ulusal dernekler adına verilecek reklam bütçesiyle ilgili de anlaşma sağlandığı bildirildi.

Kızılay’ın uygulamaları örnek olacak

Anlaşma kapsamında Metaverse dünyasında artık Kızılay’da yerini alacak. Kızılay, İlk yardım ve afetlere hazırlık önemli gibi konularda farkındalığı güçlendirmek ve insanları olası afetlere karşı daha hazırlıklı hale getirmek için Metaverse‘in sunmuş olduğu imkanlardan yararlanarak çeşitli yenilikçi çözümler üretmek için çalışmalar yapacak. Taraflar arasında gerçekleştirilen ortaklığın Avrupa ve Orta Asya bölgesinden başlayarak tüm Ulusal Derneklere yeni fırsatlar oluşturmasının da hedeflendiğini belirtmek de fayda var.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir