Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Google, geçtiğimiz Mayıs ayı içerisinde duyurduğu ve şu an için sadece Pixel cihazlarda erişimi olan Google Fotoğraflar özelliğinin Kilit Klasör özelliği, yakın zaman içerisinde, iOS akıllı cihazlarda da kullanılabilecek. 

Google, I/O 2021 etkinliği kapsamında duyurusu yapılan Google Fotoğraflar’da Kilitli Klasör özelliği gelecek yılın ilk aylarında iOS cihazlarda da sunulacağını açıkladı. Özellik şu an için sadece Pixel cihazlar kullanılabilir olacak. 

Kilitli Klasör özelliği iOS için de hazır

16

Google Fotoğraflar’da Kilitli Klasör’e eklenen fotoğraf ve videolar, galeri kısmında görüntülenemiyor. Aynı zamanda klasöre erişim için PIN ve biyometrik doğrulama yapılması gerekir. Teknoloji dünyasının başarılı ismi, bu özelliğin yakın zaman içerisinde iPhone ve iPad’lerde de kullanılabilir olacağını belirtti.

Google açıklamasında: “Mayıs ayında Fotoğraflar ekibimiz, Google Fotoğraflar’da veya cihazınızdaki diğer uygulamalarda gezinirken görünmemeleri için fotoğrafları ve videoları ayrı ayrı kaydedebileceğiniz parola korumalı bir alan olan Pixel’de Kilitli Klasör’ü kullanıma sundu. Bu özelliğin yakında Android’de Google Fotoğraflar’a ve önümüzdeki yılın başlarında iOS’a geleceğini paylaşmaktan heyecan duyuyoruz.” ifadelerinde bulundu.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir