Çin’de madencilik faaliyetlerinin yasaklanmasının ardından güçlenen Kazakistan, 700 milyon dolarlık bir yatırım daha yapacak.

Kazakistan Yeni Dijital Kalkınma Bakanı Bağdat Mussin, kripto para madenciliği ile ilgili yeni açıklamalar yaptı. Ülkenin madencilik çalışmalarına devam edeceğini ve bu konuda yeni yatırımların geleceğini açıklayan Bakan Mussin, yeni planlamada 715 milyon dolarlık bir yatırımın öngörüldüğünü söyledi. Bölgede elektrik fiyatlarının diğer bölgeler göre uygun olması, Kazakistan’ın bu alanda da ön plana çıkmasını sağlıyor.

Bitcoin madenciliği zorluğu tüm zamanların en yüksek seviyesinde

Kazakistan yatırımlarını yükseltiyor

Kazakistan daha önce 190 milyon dolarlık bir yatırım yapmıştı. Sektördeki bu yatırımın ardından yeni bir yatırımın daha gelecek olması ülkeyi bu alanda çok daha cazip hale getirecek.

Şu anda 13 madencilik alanına sahip olan Kazakistan, 4 madencilik tesisinin daha inşaatına başlamış durumda. Cambridge Üniversitesi Alternatif Finans Merkezi’ne (CCAF) göre Kazakistan, Nisan 2020 itibariyle Bitcoin’in küresel hash oranının %6’sından fazlasına sahip. Bu oran ise ülkeyi Çin, ABD ve Rusya’dan sonra dördüncü en büyük Bitcoin madencilik merkezi yapıyor.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir