Görünüşe göre eski Apple baş tasarımcısı Jony Ive ve Apple, yıllar sonra yollarını ayırdı.

Apple çift monitör standı patenti aldı

Eski Apple proje yöneticisi Jony Ive, uzun yıllar şirket kurucusu Steve Jobs ile çalıştı ve Apple’ın iflastan kurtarılmasına yardımcı oldu. 2019 yılında kendi tasarım şirketi LoveFrom için Apple’dan ayrılmama rağmen, aralarındaki iş ilişkisi birkaç yıl sonra bu güne kadar devam etti. Ancak raporlara göre Apple eski baş tasarımcı Johnny Ive şirketten bu sefer gerçekten ayrıldı.

Jony Ive artık Apple ile çalışmayacak

Jony Ive iPod için kulak tasarladı ve iPhone, iPad ve Apple Watch modellerinin tasarımında çalıştı. 2019 yılında şirketten ayrılmasına rağmen daha önce Apple’ın üzerinde çalıştığı realite gözlüklerine yardım etmişti.

Kendi tasarım şirketi Lovefrom için Apple’dan ayrılıyor 2019 yılında ünlü teknoloji şirketi ile irtibatımı hiç kaybetmedim. Öyle ki LoveFrom, Apple’ı ilk müşterisi olarak tanıttı. Ancak görünen o ki Apple ve LoveFrom artık birlikte çalışmayacak.

LoveFrom’un Apple ile uzun vadeli sözleşmesi 100 milyon dolar değerinde. Apple’ın anlaşması, LoveFrom’un rekabetçi olduğunu düşündüğü herhangi bir proje başlatmasını yasaklıyor.

Edinilen bilgilere göre LoveFrom ve Apple bu noktada anlaşamıyor. Güzergahın, Ive’nin müvekkillerini seçme özgürlüğü talepleri konusundaki bir anlaşmazlık nedeniyle saptığı söyleniyor. Ayrıca makalenin Lovefrom’u birkaç kazançlı teklifi geri çevirmeye zorladığı da iddia ediliyor. Birçok tasarımcının bu nedenle LoveFrom’dan ayrıldığı söyleniyor.

Jony Ive, Apple’dan ilk ayrıldığında şirketin CEO’su Tim Cook ile aralarının bozulduğu iddia ediliyor. Haberlerde bile Cook’u tasarımı umursamamakla suçladı. Tüm bunlara rağmen, Ive ve Cook bir süre birlikte çalışmaya devam ettiler.

Jony Ive, eski Apple baş tasarımcısı ve şirketin yolları ayrılmış gibi görünüyor. Apple bu konuda henüz bir açıklama yapmadı. Peki sizler bu konu hakkında düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir