Twitter’ın kurucusu olan ve yakın zaman önce de şirketin CEO’luk görevinden istifa eden Jack Dorsey, kripto para birimleri ve Bitcoin ile ilgili çeşitli açıklamalarda bulundu. Dorsey, Bitcoin’in küresel para birimi olacağını bir kez daha tekrarladı. 

Twitter’daki CEO’luk görevinden ayrılmasının ardından gündemdeki popülerliğini bir miktarda olsa kaybeden Jack Dorsey, Bitcoin’e yakın olmasıyla bilinen Microstrategy’nin düzenlediği “Bitcoin for Corporations” adlı konferansta bazı açıklamalar yaptı. Microstrategy’nin kurucularından Michael Saylor ile sohbet tadında değerlendirmeler yapan Dorsey, bir kez daha dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Jack Dorsey, geçmiş yıllar içerisinde yapmış olduğu açıklamalarda Bitcoin’in küresel para birimi haline geleceğinin altını çizmişti. Microstrategy’nin konferansında da bu görüşü tekrarlayan Dorsey, “Bitcoin sayesinde internet için yerel para birimine oldukça yakınız, dünyanın evrensel bir para birimine ihtiyacı var.” ifadelerini kullandı. Jack Dorsey konuyla ilgili olarak yapılan açıklamalarda ana düşünceleri diğer pek çok kripto para yatırımcısı ile aynıdır. 

14 1

“Yavaş olan şey güvenlidir”

Bugün piyasada yerini almış olan 10 bine yakın kripto para biriminin atası olarak görülen Bitcoin, açıkça belirtmek gerekirse bir devrimin fitilini ateşlemiştir. Fakat Bitcoin yıllar içerisinde diğer kripto para birimleri gibi gelişim gösteremedi. Bu da ekosistemde birtakım tartışmaların ortaya çıkmasına sebep oldu. Bitcoin for Corporations’ta bununla ilgili de konuşan Jack Dorsey, “Yavaş olan şeyler daha öngörülebilir ve güvenli olmaya eğilimlidir.” ifadelerini kullandı.

Bir süredir Meta adıyla hizmet vermeye devam eden Facebook, geçtiğimiz günler içerisinde oldukça önemli açıklamalarda bulundu. Şirket bu açıklama kapsamında, yıllardır üzerinde çalışmalar yaptığı kripto para projesi Diem’i iptal ettiğini belirtti. Bu konu ile ilgili olarak değerlendirmeler yapan Jack Dorsey, Meta hakkında eleştirilerde bulundu. Dorsey, “Kendi para birimlerini oluşturmaya çalışmak yerine Bitcoin gibi açık uçlu bir protokol üzerinde çalışmalılardı. Bu yüzden boşa zaman kaybettiler.” şeklinde konuşarak düşüncelerinden söz etmiş oldu.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir