Armut, ProntoPro adlı rakip şirket ile birleştikten sonra 15 milyon Euro’luk yeni bir yatırım aldı. Yatırım ile şirket Avrupa’da önemli bir güç elde etti.

Türkiye’de hizmet platformu olarak adını duyuran ve kısa süre içerisinde en çok tercih edilen sistemlerden birisini olan Armut, büyümesini ve yükselişini sürdürüyor. Türkiye’deki faaliyetlerin ardından yurt dışına açılan platformda, en önemli adımlardan birisi geçtiğimiz dönemlerde atılmıştı. Armut’un çalışma sistemiyle benzer bir sisteme sahip olan ve rakip olarak değerlendirilen İtalyan şirket ProntoPro ile Armut arasında yeni bir anlaşma imzalandı ve bu anlaşma ile iki şirket birleştirildi. Birleşme sonrasında yeni markalar ile yoluna devam edecek şirketler, Avrupa’ya önemli bir açılım arifesinde.

Ön muhasebe programı KolayBi’ye 1 milyon 150 bin dolarlık yatırım

Armut 15 milyon yatırım ile Avrupa’da büyümesini sürdürecek

Armut

Yapılan yeni yatırım, şirketin yeni ülkelerde faaliyet göstermesini kolaylaştıracak. Şu anda Türkiye ve İtalya’da hizmet veren Armut, hizmet verdiği ülke sayısını 14’e çıkaracak ve bu ülkelere Almanya, Avusturya, İspanya ve Fransa gibi pazarlar eklenecek. Şu anda 12 milyon müşteriye hizmet veren şirketler, yeni planlamalar sonrasında 1.4 milyon kişiye ulaşmayı hedefliyor. Şirket birleşmesi sonrasında co-CEO olarak Başak Taşpınar Değim ve Erol Değim görev paylaşımı yapacak. Şirketin yeni ülkelerdeki planlamaları için ise yeni işe alımlar yapılacak.

Avrupa’daki büyüme ve yeni yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulunan Armut Kurucu Ortağı Başak Taşpınar Değim, “Yıllardır bu sektörde Avrupa liderliğine oynayan ve en hızlı büyüyen şirketlerden biriyiz. Sektördeki önemli oyunculardan biri olarak uzun süredir uluslararası piyasadaki rakiplerimizle de iletişim halindeydik. Avrupa’da olası satın alma ya da birleşmeleri de uzun süredir değerlendiriyorduk. ProntoPro’yla doğru zamanda ve doğru şartlar altında yollarımız kesişti. Bu sektörde konsolidasyon adımlarını görmeye devam edeceğimizi düşünüyorum, birleşen şirketimizle yeni satın alımlara bundan sonra da devam edebiliriz.” dedi.

Armut’un birleşmesi ve Türkiye’nin önemli bir marka olmasıyla ilgili değerlendirme yapan Erol Değim ise; “Ürünümüze ve ekibimize güvenimiz her zaman çok yüksek oldu. Başarımızın bizi böyle bir noktaya taşıyacağını biliyor, Avrupa’nın hizmet üssü olmayı arzuluyorduk. Türkiye’de Ar-Ge merkezi olarak geliştirdiğimiz teknoloji sayesinde böyle bir başarıya ulaşmamız bizi ayrıca gururlandırıyor. Amacımız daha önce de olduğu gibi iyi müşteri deneyimini en ön planda tutmak ve teknolojimizi daima geliştirerek oluşturduğumuz ürünle hizmet alışkanlıklarını değiştirmek. Bu şekilde hem kullanıcılara hem de hizmet verenlere en büyük faydayı sunan ürün haline gelmek istiyoruz.” dedi.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir