Tamamı İsviçre hükümetine ait bireysel bir banka olan PostFinance, Sygnum ortaklığı ile kripto ticareti ve depolama hizmeti sunmaya hazırlanıyor. PostFinance müşterileri, Bitcoin ve Ethereun dahil olmak üzere birçok kripto para biriminin satın alımını gerçekleştirebilecek, kriptolarını saklayabilecek ve satabilecek.

İsviçre devlet bankası PostFinance, kripto ticareti ve depolama hizmeti sunacak
PostFinance, alınan bu karar kapsamında müşterilerin Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve başlıca kripto paraların ticaretine, saklanmasına ve satılmasına olanak tanınacak.

Kripto borsası her geçen gün bankaların ilgisini çekmeye devam ediyor. İsviçre devlet bankası olan PostFinance, kripto ticareti ve depolama hizmeti sunacağını dair açıklamada bulundu. İsviçre’nin kriptoya yönelik pozitif yaklaşımı ABD ile zıtlık göstermekteydi. Çünkü ABD’li düzenleyicilerin baskısıyla kripto şirketlerinin ilgilerinin yöneldiği ülkelerden biri İsviçreydi. Bankadan yapılan açıklamaya göre  İsviçre’nin müşteri taleplerine karşı kayıtsız kalamadığı bildirildi.

PostFinance, Kripto Ticareti İçin Kripto Bankası Sygnum ile Ortaklık Yaptı

İsviçre hükümetinin bankası PostFinance’ın kripto ticareti ve depolama hizmeti sunacağı açıklandı. Yapılan bu açıklamanın devamında PostFinance’ın kripto varlık hizmeti sunabilmek için kripto bankası Sygnum ile ortaklık yaptığı belirtildi.

İsviçre hükümetinin bankası PostFinance, kripto ticareti ve depolama hizmeti sunacak.
PostFinance’ın kripto varlık hizmeti sunabilmek için kripto bankası Sygnum ile ortaklığa gidildiği açıklandı.

Bu ortaklık kapsamında Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) başta olmak üzere diğer kripto paraların ticareti ve saklanması için imkan sağlanacak. Kripto hizmetleri, Sygnum’ın bankalar ve kurumsal işletmeler arasında teklifleri aracılığıyla gerçekleşecek. 15’ten fazla banka tarafından desteklenen B2B ağı, bazı kripto paraları desteklemesinin yanı sıra staking gibi getiri imkanları da sunmakta.

PostFinance Baş Yatırım Yetkilisi Philipp Merkt, PostFinance’in kripto paraya yönelmesinin ana nedeninin müşteri talepleri olduğunu açıkladı. Philipp Merkt, “Dijital varlıklar, finans dünyasından ayrı düşünülemez bir hale geldi. Bu doğrultuda müşterilerimiz pazara ve güvenilir ana bankalarına PostFinance aracılığıyla erişim kurmak istiyor.” dedi.

PostFinance’in kripto dostu olarak bilinen ana şirketi Swiss Post, kripto saklama hizmeti olarak biliniyor. Bunun yanında kripto pul koleksiyonu olarak da bilinen Swiss Post, kripto pulunu 2 Mayıs tarihinde satışa sunmayı hedefliyor. PostFinance’in şu an 2,5 milyon müşterisi bulunuyor ve alınan yeni kararlar doğrultusunda PostFinance müşteri sayısında artış görülmesi bekleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir