Bir Amerikan dergisi olan Wired’da yer alan habere göre 200’den fazla kişiden oluşan bir ekibe sahip Everyday Robots kapatılıyor. Alphabet’in deneysel departmanlarından biri olan Everday Robots ekibi, masalarını temizleyebilen, çöpleri ayırabilen, geri dönüşüm yapabilen ve kapıları açabilen tekerlekli 100’den fazla tek kollu robot üretti ve eğitti.

Robotlar eğitilirken, arama devinin yemek salonlarını temizlemesine ve pandemi sırasında konferans salonlarının temizliğini kontrol etme gibi görevleri üstlendi. Geçen yıl Everyday Robots, Google yapay zeka araştırmacılarıyla daha fazla ilerleme  kaydetmelerine rağmen robotlar ve eğitmenleri, Alphabet’in bütçe kesintilerinden sağ çıkamadı.

robot2

İşten çıkarılma serüvenine robotlar da katıldı

Proje, ChatGPT’nin temeline benzer büyük bir dil modelini robotik sistemle entegre ettiler ve robotların, aç olduğunu söyleyen birine onlar için bir paket cips getirerek tepki vermesini sağladılar. Everyday Robots’un pazarlama ve iletişim direktörü Denise Gamboa, Wired dergisine yaptığı açıklamada, Everyday Robots’un artık Alphabet içinde ayrı bir proje olmayacağını dile getirdi. Gamboa’nın verdiği bilgilere göre teknolojinin ve ekibin bir kısmı, Google Research bünyesindeki mevcut robotik çalışmalarda birleştirilecek. Alphabet’in genel karı, Google reklamlarına yapılan harcamaların yavaşlaması ve aktivist yatırımcıların şirketin kesinti yapması için yaygara koparması nedeniyle geçen yıl yüzde 21 düşerek 60 milyar dolara geriledi. 20 Ocak’ta Alphabet,  işgücünün yüzde 6’sı olan yaklaşık 12.000 işçiyi işten çıkaracağını duyurdu. Gündelik Robotlar dağıtılan birkaç projeden biriydi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir