Serbest çalışanların sık sık kullandığı popüler freelance platformu Contra, TikTok Jump ile uygulamaya entegre oldu.

TikTok, serbest çalışanların sık sık kullandığı popüler freelance platformu Contra’yı kendi çatısı altına aldı. Haziran ayı içerisinde kullanıcıların beğenisine sunulan mini uygulama entegrasyonu Jump kapsamında hayata geçecek olan Contra, özgeçmişiniz ve portföyünüz gibi kişisel bilgilerini TikTok ile bağlamanıza yardımcı olacak. İçerik üreticilerin takipçileriyle daha kolay bir şekilde etkileşim kurmasını sağlayan TikTok Jump, kısaca “mini uygulamalar” olarak tanımlanıyor. Örnek vermek gerekirse bir eğitmen olarak Quizlet uygulaması ile küçük oranda test soruları hazırlayıp TikTok hesabınız üzerinden direk olarak paylaşabiliyorsunuz. Şirket aynı zamanda Breathwrk, Wikipedia, StatMuse ve Tabelog gibi hizmetleri de destekliyor.

23

TikTok ve Contra ortaklığı, iş bulmayı kolaylaştırabilir

Yeni entegrasyon bağlamında, Contra platformundaki hesabınıza direk olarak TikTok’a bağlayabilirsiniz. İçerik üreticileri olarak profilinize ekleyeceğiniz “Portföyümü Görüntüle” butonu ile beraber çalışmalarınızı video paylaşım uygulamasında sunabilirsiniz. Takipçiler, eklenen bağlantıya tıklandığında direk olarak Contra’daki profilinize göz atabilirler. Buradan portföyünüze, sağladığınız hizmetlere ve özgeçmişinize hızlı bir şekilde ulaşmak mümkün olacak. Aynı zamanda entegrasyon ile beraber size ortak çalışma isteği de gönderebilecekler. Bu sayede yeni iş imkanlarına TikTok üzerinden daha hızlı bir şekilde ulaşmak mümkün olabilir.

24 5

Contra, konu ile ilgili olarak açıklamasında, entegrasyonunda profesyonel çalışmalara yer vermesi ve yeni müşteri adayları elde etmeyi daha kolay hale getirdiğini belirtti. Buna ek olarak, işe alım yapan şirketlerin bir bağlantıyla TikTok’ta ilan yayınlamasına imkan tanıyacak olan bir Jump uygulaması daha başlatmayı planladıklarını belirtti. Contra kurucusu ve CEO’su Ben Huffman, TikTok’un insanların kariyer tavsiyesi almaları ve görevler ile ilgili olarak bilgi edinmeleri için lider platformlardan biri haline geldiğini belirtti. Bu anlamda da içerik oluşturucuların profesyonel  çalışmalarını platformda sergileyebilmelerinin mantıklı olduğu dile getirildi. 

Söz konusu bu ortaklık, TikTok’un insanlar arasındaki etkileşimi artırma çalışmasının yeni bir parçasıdır. Bu hafta iOS 15’in SharePlay özelliğini desteklemeye başlayan video paylaşım platformu, geliştirdiği “Bizim İçin” sayfası ile kullanıcılarla beraber video izleyebilmelerine imkan tanıyor. Jump uygulamaları ile farklı kullanıcı kitlesini de platforma çekmeye çalışan şirket, yeni entegrasyonlarla hedefini artırıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir