Tanıtılmasına çok uzun bir süre olmasına rağmen Brezilya kaynaklı yeni haberlerde 2023 yılı itibari ile iPhone 15 Pro modellerinde fiziksel sim kart yuvasının yer almayacağı belirtilmişti. Uzun zamandan beri gündemde konuşulan bu haberler ile ilgili yeni bir iddia daha gündeme geldi.

Macrumors’ta yer alan haberlerde bu değişikliğin daha erken bir tarihte getirileceği öne sürüldü. Haberde yer alan iddialara göre iPhone 14 ile birlikte Apple, iPhone modellerinde devasa bir değişime imza atmak istiyor. Fiziksel SIM yuvasını tamamen telefondan çıkaracak olan şirket, kullanıcıların eSIM kullanmasını zorunlu kılacak. Böylece uzun zamandan beri geliştirilen ve kullanıcılar tarafından çok fazla tercih edilmeyen eSIM iPhone 14 serisi ile birlikte daha yaygın bir şekilde kullanılmaya başlanacak.

2022 eylül ayı hareketli geçecek

2022 yılının Eylül ayı itibarıyla tanıtılması beklenen iPhone 14 serisinde şirketin öne sürüldüğü gibi eSIM desteğini sunacak olması, dönemin hareketli geçmesini sağlayacak. Üstelik raporda iPhone 13 modellerinde de benzer bir değişime geçiş yapılabilmesine imkan tanınacağı belirtiliyor.

Gündeme gelen haberler Apple’ın iPhone 14 modelleri ile şimdiden konuşulmasını sağladı. Ancak eSIM teknolojisinin pek çok ülkede kullanım olmadığını da hatırlatmak gerekiyor. Bu bakımdan şirketin özellikle belirli pazarlarda, teknolojiyi daha ileri yıllarda kullanıma sunması da seçenekler arasında. Apple cephesinden gelen bu gelişmeler, diğer telefon üreticileri için de bir örnek teşkil ettiğinden dolayı oldukça önemli.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir