Meta tarafından yapılan yeni açıklama tüm kullanıcıları tedirgin etti. Açıklamalara göre 1 milyondan kişinin verileri ele geçirildi.

Meta blog sayfası üzerinden yeni bir açıklama yapıldı. Açıklamada üçüncü taraf uygulamalar nedeniyle 1 milyondan fazla kişinin kullanıcı şifrelerinin ve verilerinin ele geçirildiği belirtildi. Uygulamaların hem Android hem de iOS mağazalarında yer alması ise tehdidin ne kadar büyük olduğunu gözler önüne serdi. 

Metamask, Portfolio Dapp’i tanıttı

400’ü aşkın zararlı yazılım var

Meta yazısında yer alan bilgilere göre şu anda App Store ve Google Play üzerinde 400’ü aşkın zararlı yazılım bulunuyor. Özellikle Google’da daha fazla yer alan zararlı yazılımlar, kullanıcıların verilerinin ele geçirilmesi için yeterli özelliklere sahip. “Bulgularımızı Apple ve Google’a bildirdik ve potansiyel olarak etkilenen kişilerin nasıl güvende kalacakları ve hesaplarının güvenliğini nasıl sağlayacakları hakkında daha fazla bilgi edinmelerine yardımcı oluyoruz.” Denilerek duyurulan açıklamalarda, kullanıcıların özellikle uygulamaya girişte Facebook şifresinin istenmesi halinde dikkatli olması gerektiği belirtildi. Bu kapsamda tehlikeli olarak kategori altına alınan uygulamalarda kullanıcıların dikkatli olması gerekiyor.

Çizgi film karakterlerine benzeyen fotoğraflar yapılmasına izin verilen uygulamalar, burç uygulamaları, sağlık ve yaşam tarzı uygulamaları, el feneri uygulamaları ve VPN’ler en çok risk içeren uygulamalar. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir