Sosyal medya dünyasının en popüler platformlarından Instagram, Türkiye’deki bazı kullanıcılarla yeni bir özelliğin test sürecine başladı. Instagram’ı biraz daha TikTok platformuna benzetecek olan söz konusu bu özellik, hikayelerin dikey kaydırma özelliği ile değiştirilmesi üzerinde çalışıyor. Söz konusu bu özelliğin en zaman kullanıma sunulacağı ise şu an için bilinmiyor. 

2021 yılının en popüler PlayStation oyunları

Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından bir tanesi olan Instagram, üzerinde çalışmalar yapmış olduğu bu yeni özelliği Türkiye’deki kullanıcılar ile test edilmeye başladı. Bu özellik esasında Instagram’ın TikTok platformuna benzeme arzusundan biridir. Öyle ki söz konusu bu özellik ile beraber hikayeler, dikey yönde kaydırılarak geçilebilecek. Instagram platformunun bu yeni özelliği, kullanıcılara alışık olunmayan farklı bir deneyim sunacak gibi gözüküyor. Instagram kullanıcılarının da bileceği üzere, hikayelerde dikey düzlemler kaydırması yapılırsa, ya hikayeye yanıt verilir ya da hikayeden çıkılır. Türkiye’de test aşamasına geçmeye başlayan bu yeni özellik, bu durumları değiştiriyor. Kullanıcılar artık, dikey yönlü bir kaydırma yapmaları halinde farklı bir kullanıcının hikayesini de sorunsuz bir şekilde seyredebilirsiniz. Hikayelerin cevaplanmasına imkan tanıyan kısımsa ekranın altına gömülü olarak gelecek. 

1 8

Instagram’ın Türkiye’de test aşamalarına başlıyor

Elde edilen bilgilere göre Instagram’ın Türkiye’de test ettiği söz konusu bu özellik, Brezilya’da da çok küçük bir kullanıcı tarafından test ediliyor. Bu da Instagram’ın TikTok benzeri dikey kaydırma özelliğinin yakın bir zaman içerisinde daha cazla ülkede test edileceğini, sonra ise kullanıma sunulacağı düşünülüyor. Fakat Instagram, konu ile ilgili olarak herhangi bir açıklama yapmadı. Yani bu özelliğin kullanıcılar için ne zamana ulaşılabilir olacağı ise şu an bilinmiyor. 

3 7

Instagram platformunun geliştiricileri, son dönemler içerisinde oldukça yoğun çalışmalar içerisindedir. Bir yandan hikayelerin beğenilmesini sağlayan söz konusu bu özelliği test etmeye başlayan bu platform, diğer  bir açıdan da profil sayfasında yer alan gönderilerin yerini değiştirme, durum ayarlama ve akış sayfasında gösterilecek olan paylaşımların sıralamasını belirleme gibi bir özellik üzerinde çalışmalar devam ediyor. Şu an için Instagram’ın dikey hikaye geçme özelliği ile ilgili elde edilen bilgiler bunlarla kısıtlıdır. İlerleyen günlerde yeni bilgiler elde edilebilir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir