Sosyal medya dünyasının lider isimlerinden Instagram, geçtiğimiz günler içerisinde ücretli abonelik sistemi üzerinden çalışmalara başlamış ve test sürecine geçmişti. Şimdi ise diğer bir popüler sosyal medya platformu olan TikTok, da ücretli abonelik sistemini uygulamaya getirmeyi planladığını duyurdu. 

Popüler sosyal medya platformu Instagram’ın içerik üreticileri için yapmış olduğu planlara göre “ücretli abonelik” sistemini test etmeye başladığını dile getirmişti. Sınırlı sayıda kullanıcı ile denemesi yapılan söz konusu bu özellik sayesinde içerik üreticilerinin aylık olarak bir abonelik ücreti belirleyeceğini; böylelikle de abonelere özel hikaye ve canlı yayınların uygulamaya ekleneceğini belirtmişti. Şimdi ise bir diğer popüler sosyal medya platformu TikTok’un bu şekilde bir hamle yapmak için harekete geçtiği belirtildi. The Information tarafından aktarılan bilgilere göre dünyanın en popüler sosyal medya platformu olan TikTok, Instagram’dan sonra ‘ücretli abonelik’ sistemi üzerinde çalışmaya başladı. 

18 5

Ücretli abonelik ile ilgili bilgi paylaşılmadı

Konuyla ilgili olarak elde edilen haberlere göre TikTok platformunun, söz konusu bu özellik ile ilgili pek detay vermediği belirtildi. Fakat daha önce de “bahşiş verme” özelliğini sunan platformda ücretli abonelik sistemini  içerik üreticileri için “devamlı gelir” oluşturabileceğiniz tahmin etmek pek de zor değildir. The Information’a açıklama yapan bir TikTok sözcüsü de yaptığı açıklamalarda, “TikTok, içerik üreticileri için bir abonelik sistemini test ediyor” sözlerine yer vererek haberleri doğruladı. 

Google çocuklara yönelik reklamlar politikalarını iyileştirmesi için baskı altında

Bu bilgilere ek olarak bu özelliğin uygulamada yer alan ‘Sizin İçin’ algoritmasını etkileyebileceği dile getiriyor. Bilindiği üzere söz konusu bu özellik ile beraber kullanıcılar, belirli içerik üreticilerini takip etmeden kolaylıkla içeriklere ulaşabiliyor. Ücretli abonelik sistemi ile beraber bu özelliğin yenilenebileceği dile getiriliyor. Aynı zamanda bu haberlerin, Instagram’ın TikTok benzeri Remix özelliğini daha da genişletmesinin ardından sunulduğunu da belirtmek gerekir. Geçtiğimiz yıl içerisinde sunulan Remix özelliğini kullanmak adına artık kullanıcıların Reels kullanmasına gerek olmayacak. Yani platformda yer alan herhangi bir videoda Remix özelliğini de kullanmak mümkün olacak. Üst üste elde edilen bilgilerin ardından Instagram ve TikTok arasındaki yarışın her geçen gün daha da kızgınlaşmaya başladığını söylemek son derece doğru olacaktır. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir