Meta’nın en popüler platformlarından birisi olan Instagram,, sonunda dedirten bir özellikle daha kullanıcılarla buluşturduğunu duyurdu. Instagram dün Türkiye’de de kullanıma alınan “otomatik arama geçmişi temizleme” özelliği ile büyük ses getirmişti.

Bugün ise post yorumlarında yazı yerine GIF kullanımı özelliği devreye girdi. Yakında herkes için aktif edilecek olan şirketin başındaki isim Adam Mosseri tarafından açıklanan bu özellik, süreç içerisinde Giphy’den gelen GIF’lerin kullanılmasına olanak tanıyor. Instagram’ın satın alarak bünyesine katmış olduğu Giphy, en son beklenmedik bir haberle gündeme gelerek bizi şaşırtmıştı. İngiltere Rekabet ve Piyasalar Kurumu, sektörde rekabet sıkıntısı oluşturduğu düşüncesi ile geçtiğimiz yıl içerisinde sürpriz bir adım atmıştı. Meta’ya Giphy’yi satmasını emrini vermişti. Bu adım bilinen üzere şimdiye kadar atılmadı.

instagram magaza sekmesini kaldiriyor

Instagram yeni özelliklerde aktif çalışmalarla devam ediyor

Instagram için başka çalışmalar da karşımıza çıkıyor. Örnek olarak vermek gerekirse uygulama kodlarını araştırarak henüz çıkmamış birçok yeni özelliği ortaya çıkaran isimlerden birisi olan Alessandro Paluzzi tarafından bulunduğu kadarıyla Instagram, kişilerin sadece “yakın arkadaş” olarak seçtiği kişilerin görebileceği imkanını tanıyarak post paylaşımları yapabilmesi ile ilgili özellik üzerinde çalışıyor. Hikayeler tarafında aktif olarak kullanılan ve kullanıcılar tarafından sevilen özellik sayesinde belirli paylaşımlarınızı tüm takipçilerinize değil dilediğiniz yakınlarınıza ve sevdiklerinize özel olarak paylaşımda bulunabileceksiniz.

Gayet güzel ve kullanıcıların hoşuna gidecek gibi görünen bu altyapı dışında platform, yorum kısmına anket ekleme özelliği üzerinde de yaptığı çalışmalarını sürdürüyor. Notlara avatar ekleme testleri de yapmaya devam eden Instagram, gelecek aylarda kişilerin yapay zekâyı kullanarak özel çıkartmalar oluşturmasını da sağlayacak özellikle geliyor.

Bunlara ek olarak Instagram herkesin görebileceği paylaşımları bir araya getirecek şekilde yeni grup hikayeleri sistemi üzerinde de yoğun olarak testler yapmaya devam ediyor. Bu sistemin getirdikleri sayesinde bir hikaye paylaşımı içerisine birden fazla kişi ekleme yapabilme olanağı sağlayacak, altyapıda sadece izin verilen kişiler paylaşım sürecine dahil olabilecek.

 Bu konu hakkında açıklamalarda bulunan Paluzzi,

“2019’un sonlarında test edilen ve yalnızca bir grubun üyeleri tarafından görülebilen grup hikayelerinin aksine, yeni altyapıdaki paylaşımları yüksek ihtimalle herkes görebilecek ve yalnızca seçilen kişiler yeni içerik ekleyebilecek.” dedi. 

Ortaya çıkan bu özelliklerin ne zaman kullanıma çıkacağı ise net bir şekilde bilinmiyor. Paluzzi tarafından gelen görüşe göre bulunan yeni özelliklerin devreye alınması bazen 1 ay, bazen de 1 yıl kadar sürebiliyor. 

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir