Instagram’ın yıllarca süren geçici askıya alma uygulamalarınının  ardından Pornhub’ın Instagram hesabı kalıcı olarak kapatılmıştı. Ancak bu hafta sonu PornHub’ın Instagram hesabı eski haline getirildi. Salı günü ise tekrardan kapatılması akıllarda soru işaretleri oluşmasına sebep oldu.

pornhub 1

Instagram sözcüsü “Daha önce de söylediğimiz gibi, politikalarımızı defalarca ihlal ettiği için bu Instagram hesabını kalıcı olarak devre dışı bıraktık.” açıklamasıyla bu durumun yanlışlıkla yapıldığının altını çizdi. Instagram, içerik yönergeleri gereğince çıplaklığı ve cinsel tacizi yasaklar. Fakat Pornhub sözcüsü yaptığı açıklamada Pornhub’ın herhangi bir yönergeyi ihlal etmediğini belirtti.

Instagram’ın Bu Yanlışı İçerik Üreticilerini Etkileyebilir

Instagram’ın içerik yönergeleri çıplaklığı ve cinsel tacizi yasaklıyor. ancak Pornhub sözcüsü hesaplarının herhangi bir yönergeyi ihlal etmediğine inandıklarını söyledi. buna rağmen Instagram, hesabın kesin nedenini veya hesabın hangi politikaları ihlal ettiği hakkında yorum yapmadı. 

Kalıcı olarak yasaklanan bir Instagram hesabının yanlışlıkla tekrar açılması, Instagram’ın hesaplar üzerindeki denetim ve kontrolü hakkında güven uyandırmıyor. Pornhub yetkilisi, hesapları için Instagram’dan yasaklarının bir hata olduğunu belirten bir bildirim bile aldıklarını belirtti.

Pornhub’ın Instagram hesabıyla ilgili anlaşmazlık aslında seks eğitimcileri, direk dansçıları ve seks işçileri gibi içerik üreticilerini etkileyen daha büyük ve farklı bir sorunu gösteriyor. İçerikler; içerik yönergelerini ihlal etmese bile, kullanıcılar hesaplarının devre dışı bırakılmaya veya askıya alınmaya eğilimli olduğunu fark ettiğini bildiriyor. Yetişkin yıldızlar, nahoş içeriklerini Instagram’da paylaşamazlar, ancak Instagram sahip oldukları geniş takipçileri ve izleyicileriyle iletişim kurmalarına yardımcı oluyor.

Pornhub’ın Instagram hesabıyla alakalı bu sorun gönderileri içerik yönergelerini ihlal etmese bile, hesaplarının devre dışı bırakılması veya askıya alınması ihtimali olduğunu fark etti. Bu durum yetişkin yıldızların izleyiciyle iletişim kurmalarına yarayan Instagram hesabından içeriklerini  paylaşılmasına neden olabilir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir