Popüler eğlenceli platformu TikTok’un adeta kopyası olarak değerlendirilen Instagram Reels için gelen Remix özelliği artık platform içerisinde her video için kullanılabilir halde olacak. TikTok platformunun aynısı olarak değerlendirilen Instagram Reels için geçtiğimiz yıl içerisinde TikTok Duet kopyası olan Reels Remix adlı bir özellik sunulmuştu. 

Söz konusu bu özellik tam olarak farklı kişilerin Reels videolarıyla ortak videolar hazırlamanıza imkan veriyor. Bilmeyen kişiler için belirtmek gerekirse bu sayede farklı kişilerle ya da daha önceli kendi içeriklerinizde ortak bir şekilde mix içerikler hazırlayabilirsiniz. Bugün itibariyle Remix özelliği her video içerisinde kullanılabilir halde oldu. Artık yalnızca Reels değil aynı zamanda normal videoları da Remix yaparak özel içerikler hazırlayabilirsiniz. Instagram tarafından belirtildiği üzere süreç yalnızca platforma yeni eklenen videolar ile çalışma fonksiyonuna sahip olacak. İlginç bir şekilde eski video içerikler bu yeni sürecin dışarısında tutulmuş durumdadır. 

11 9

Bu süreç içerisinde isteyen kişiler belirli videoların Remix’lenme özelliğini de kapatabilecekler. Böylelikle kişilerin özel içerikleri bir şekilde korunmuş olacak. Bunun yanı sıra Instagram, bugün farklı bir adım daha attı. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamalara göre kişiler bir sonraki IG canlı yayınlarını profilleri üzerinden konu ve tarih bilgisi eşliğinde ön plana çıkarabilecekler.

Trendyol halka arz planını açıkladı

Pek çok kişiyi memnun edecek gibi gözüken bu özellikler yakın zaman içerisinde herkes için sunulacak. 2022’de video noktasında hiç olmadığı kadar çalışacaklarını dile getiren Instagram, dün de ABD merkezli olarak belirli kişilerin abonelik sistemini aktif hale getireceğini duyurdu. Yakın zaman içerisinde içerik üreticilere aylık olarak ödeme yaparak abone olabilecek ve bu sayede özel içeriklere de ulaşabilecekler. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup yakın zamanda yeni bilgiler elde edilebilir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir