Meta’nın en popüler platformlarından birisi olmayı sürdüren Instagram “ otomatik temizleme” özelliğini bugün eksiksiz olarak tüm kullanıcılarına açtı.

Instagram tarafından Türkiye de de kullanıma alınmış olan “otomatik temizleme” özelliği, direkt olarak uygulama içi arama süresini kapsıyor. Artık tüm kullanıcılar arama geçmişlerinin belirlenen süre sonrasında otomatik olarak temizleme özelliğini kullanabilecek. Birçok kişiyi memnun edecek altyapıda 3 gün, 7 gün, 14 gün, ve 30 gün gibi zaman aralığında belirlenebiliyor. 

Sürecin nasıl işlediğini ise firma şöyle örneklendirmeler yapıyor: Otomatik temizleme özelliği nasıl çalışır?

Seçtiğin zaman aralığından daha eski olduğunda arama geçmişi temizleme işlemini gerçekleştireceğiz. Örneğin:

  • 7 gün daha eski aramalar için otomatik olarak temizlemeyi açtın.b
  • Giyimle ilgili bir sayfa arıyorsun.
  • Önümüzdeki 7 gün içerisinde aramanı kolayca bulabilirsin.
  • Bu aramayı 7 gün sonra cihaz içinde tamamen temizlenir.

Otomatik temizleme özelliği, Instagram ayarlarındaki (Ayarlar ve Gizlilik) “Hesaplar Merkezi” içerisinden aktif hale getirilebilir. Açılan sayfadaki “Bilgilerin ve izinlerin” kısmına girişle orada “Arama geçmişi” seçeneği ile karşılaşacaksınız. O kısımda bir “Aramaları tutma süresi” menüsünün yer aldığını göreceksiniz. Gerekli olan ayar direkt olarak ordan yapılabiliyor.

instagrama link ekleme

Instagram başka çalışmalara da devam ediyor

Instagram elbette başka çalışmalar içerisinde de bulunuyor. Örneğin uygulama kodlarının araştımalarını yaparak henüz çıkmamış birçok yeni özelliği ortaya çıkarış olan Alessandro Paluzzi tarafından bulunduğu kadarıyla Instagram, kişilerin sadece “yakın arkadaş” olarak belirlediği kişilerin görebileceği post paylaşımları yapabilmesine imkan tanıyacak.

Hikayeler bölümünde aktif olarak kullanılan ve sevilen özelliklerin sayesinde belirli olan paylaşımlarınızı tüm takipçilerinize değil sevdiklerinize ve yakınlarınıza da  özel olarak bırakabileceksiniz. Gayet güzel görünen bu altyapı dışında platform, yorum kısmına anket ekleme özelliği üzerinde de yapılan çalışmaları sürdürmeye devam ediyor.

Notlar bölümüne avatar ekleme testleri üzerinde çalışan Instagram, gelecek aylar içerisinde kişilerin yapay zeka kullanarak özel çıkartmalar oluşturmasını da sağlamaya başlayacak. Instagram herkesin görebileceği paylaşımları bir araya getirerek yeni grup hikayeleri sistemi üzerinde de aktif olarak testler gerçekleştiriyor ve çalışmaları devam ediyor. Bu sistem sayesinde ise bir hikaye paylaşımı içerisine birden fazla kişi ekleme yapabileceksiniz. Altyapıda sadece izin verilenler paylaşım sürecine dahil olabilecek durumu söz konusu.

Bu konuda bir açıklamalarda bulunan  Paluzzi şunları dile getirdi:

“2019’un sonlarında test edilen ve yalnızca bir grubun üyeleri tarafından görülebilen grup hikayelerinin aksine, yeni altyapıdaki paylaşımları yüksek ihtimalle herkes görebilecek ve yalnızca seçilen kişiler yeni içerik ekleyebilecek.” dedi.

 Ortaya çıkan bu özelliklerin ne zaman kullanıma çıkacağı ise bilinmiyor. Paluzzi tarafından bulunan yeni özelliklerin devreye alınması bazen 1 ay, bazen de 1 yıl sürebiliyor. 

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir