Elde edilen teknik raporlara göre Instagram, Twitter ile rekabet edecek bir metin tabanlı uygulamasını çıkaracak. Instagram, yeni uygulamasını Haziran ayı içerisinde kullanıcıya sunmaya hazırlanıyor.

Bloomberg’ın paylaştığı habere göre Instagram, Facebook ve WhatsApp’ın çatı şirketi Meta, Twitter’a rakip olacak uygulamasını bazı influencerlar ve içerik oluşturucularla birlikte test etmeye başladı. Meta 2022 yılının Mart ayında, Elon Musk’ın sahip olduğu Twitter ile rekabet edecek metin bazlı sosyal medya uygulamasının tanıtım etkinliğini duyurdu.

Bu duyuruya göre P92 kodlu proje bağımsız bir uygulama olarak gelişecek ve kullanıcılar Instagram hesap bilgileri ile uygulamaya erişim sağlayabilecek.

Elon Musk, Twitter yönetimine geçtikten sonra platformda yaptığı birçok değişiklik nedeniyle bazı kullanıcılar alternatif bir platform arayışına girdi. Meta attığı bu adımla, farklı platform arayışına giren Twitter kullanıcılarını kendilerine çekmeyi amaçlıyor. Meta’nın bu hareketi ile birlikte Twitter’ın öncü olduğu biri pazara girmeyi başaracağı söyleniyor.

Instagram’ın yeni uygulamasında neler olacak?

Uygulamanın ayrıntılarına dair bazı sızıntılar olsa da uygulamanın ismi henüz bilinmiyor.

Uygulamaya Instagram kullanıcı adı ve şifresi le giriş yapabilecek olan kullanıcıların, kullanıcı adı, takipçileri, biyografisi ve doğrulama rozeti de yeni uygulama ile senkronize edilecek. Instagram’da yasaklı olan hesaplar da aynı şekilde yeni uygulamada da yasaklı olacak.

Instagram metin tabanlı yeni uygulamasıyla Twitter'a rakip oluyor

Kullanıcılar gönderilerin özetlerini görebilecek ve içerisinde ekli bağlantı, resimler ve videolar içeren 500 karaktere kadar metin gönderileri oluşturma imkanına sahip olacak. Yeni uygulama Twitter ve Instagram’ın karışımı olacak gibi görünüyor.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir