Sosyal medya denilince akla ilk gelen platform şüphesiz Instagram’dır. İnsanların fotoğraf, video, hikaye paylaşıp canlı yayın yapabildikleri, dünyada en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan Instagram’ın en çok ilgi çeken özelliğinin ise Instagram mavi tik olduğunu söyleyebiliriz.

Daha önce bir diğer popüler sosyal medya platformlarından olan Twitter da kullanıcısına mavi tik özelliğini sunmuştu. Twitter’dan sonra Instagram’da kullanıcıları için doğrulanmış hesapları belli eden mavi tik özelliği getirdi.

Peki bu Instagram mavi tik nedir?

Instagram hesap doğrulama rozeti, bilinen diğer bir ismiyle Instagram mavi tik, Instagram profilinin doğrulandığını göstermektedir. Genel olarak Instagram mavi tik, bu sosyal medya platformunda hesabı bulunan ünlüler, futbolcular, politikacılar ve markalar tarafından kullanılmaktadır. Mavi tike sahip olan bu hesapların güvenilir ve gerçek kişilere ait olduğunu anlamına gelmektedir. 

Yıllardır gerekli şartları sağlayan kişilere ücretsiz  mavi tik dağıtan Instagram, şimdi de mavi tik özelliğini ücretli hale getirdi.

Instagram mavi tik ücreti ne kadar?

Geçtiğimiz haftalarda başlayan ücretli mavi tik programında web uygulamasında 11.99 dolar, mobilde ise 14.99 dolar aylık abonelik isteniyor. Belirli belgeler sağlandıktan sonra 18 yaş üzeri kullanıcılar mavi tik alabilecekler.

Twitter’ın ardından Instagram’ın da ücretli mavi tik özelliğine geçmesi, popüler sosyal medya platformu Instagram’ın kasasına önemli bir miktar kazandırdı.

Instagram’ın yalnızca belirli ülkelerde kullanılabilen ücretli mavi tik uygulamasının web için 11,99 ABD doları ve mobil için 14,99 ABD doları maliyeti vardır. Uygulama yayınlandıktan sonra kullanıcılar sözde “mavi tiklere” koştu. Sadece bir günde 44 milyon mavi tik satıldığını bildiren Instagram’ın bu satışlardan 660 milyon dolar kazandığı belirtiliyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir