Instagram’a getirileceği belirtilen Instagram gönderi planlama aracı kullanıma sunuldu. Özellik, önümüzdeki günlerde tüm kullanıcıların erişimine açılacak. İşte detaylar.

Facebook ve Twitter gibi pek çok farklı sosyal ağda gönderi planlamaları için seçenekler bulunuyor. Ancak Instagram’da beklenen özellik olmasına rağmen uzun zamandan beri bu konuda bir gelişme yaşanmamıştı. Konuyla ilgili geçtiğimiz dönemlerde yapılan açıklamalarda Instagram gönderi planlama aracı için geliştirmenin yapıldığı belirtilmişti. Şimdi ise tüm kullanıcılara önümüzdeki günlerde yeni özellik sunulacak. Kademeli bir şekilde yapılacak güncellemeler ile kullanıcılar Instagram gönderilerini planlayabilecek.

Instagram’da video ile yaş doğrulama devri başlıyor

Instagram gönderi planlama aracı nasıl çalışacak?

Instagram gönderi planlama aracı farklı içeriklerin planlanmasını destekleyecek. Bu kapsamda ise planlanacak içerikler şöyle;

  • Fotoğraf
  • Carousel
  • Reel

Planlama aracını kullanacaklar maksimum 75 gün için planlama yapabilecek. Küresel olarak aynı anda kullanıma sunulacak özelliğin, Instagram’daki etkileşimleri artması bekleniyor.

Instagram gönderi planlama nasıl yapılır?

Instagram gönderi planlama aracı
Instagram gönderi planlama aracı

Instagram gönderi planlamak isteyenlerin gelişmiş ayarlar üzerinden işlem yapması yeterli olacak. Mobil gibi platformlarda içerik paylaşılması sırasında görülen bu gönderiyi planla seçeneği ile istenen gün ve saate gönderinin planlanması mümkün. Planlanan gönderiler için planlanan içerikler bölümünü de düzenleyen Instagram, böylece planlananların kontrol edilmesini de sağlıyor.

iOS için Instagram indir

Android için Instagram indir

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir