Instagram, arkadaşlarınıza son paylaştığınız Reelslara hızlı bir şekilde ulaşmanızı sağlayacak yeni bir özelliği test ediyor. Böylece daha sonra kullanıcıların beğendikleri bir Reels’i başka bir zamanda başka kişilere de tekrar göndermelerini kolaylaştırıyor.

Dijital Ağlar adlı yerli bir sayfa, özellik hakkında bir paylaşımda bulundu. Instagram’ın DM’lerinizin üst kısmında ” Son Paylaşımlar” adıyla yeni bir satır gösterdiğini belirtti. Alanda Hesap tarafından yayınlanan ekran görüntüleri, paylaşılan gönderilerin, bir Reels’i paylaştığınız arkadaşlarınızın avatarlarını da göstereceğini gösteriyor. Kısa bir videoyu birden fazla kez paylaşırsanız, son olarak gönderdiğiniz arkadaşınızın avatarıyla birlikte yalnızca bir kez görünecek.

Bir Meta temsilcisi, ” Önceden mesajlarda paylaşılmış olan Reels’i nasıl arayabileceğiniz ve yeniden keşfedebileceğiniz konusunda geliştirmeler yapıyoruz ” dedi. Ancak şirket, bu özelliğin en son paylaşımlar bölümünde Reels olmayan başka paylaşımları gösterip göstermeyeceğini belirtmedi. Şirket ayrıca dağıtım programı hakkında da detay paylaşmadı.

Instagram Reels paylaşımını neden kolaylaştırıyor

Bu yeni denemenin ardındaki amaç, sizin ve arkadaşlarınızın Reels videoları paylaşmanız ve düzenli olarak izleme miktarınızı artmasını sağlamak. Örneğin Komik bir Reels görüyorsunuz ve bunu arkadaşlarınızla paylaşıyorsunuz, onlar da gönderiyi açıyor, daha fazlasını görüntülemek için yukarı kaydırmaya devam ediyor. Böylece daha fazla içerik tüketmiş ve daha fazla reklam görerek meta gelirinin artırması ile sonuçlanıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir