Sosyal medya kullanıcılarının saatlerdir yaşadığı, Facebook, Instagram ve WhatsApp erşim sorunu nihayet kademeli olarak düzeltildi. 

Dünyanın en büyük sosyal medya şirketi olarak görev yapan Facebook, oldukça hareketli saatler içerisinden geçti. Dün akşam saatlerinde başlayan ve tüm sosyal medya platformlarının da olumsuz bir şekilde etkileyen erişim sorunu, tüm dünyanın gündeminde yer aldı. neyse uygulamalar ile ilgili yaşanan endişeler ortadan kaldırıldı. Konuyla ilgili son olarak elde edilen bilgiler, şirket bünyesinde yer alan sistemlerin adım adım normale döndüğünü ve kullanıcıların yeniden platformlara erişim sağladığı görülüyor. 

WhatsApp sorunu çözüldü mü?

Yaklaşık olarak 7 saat devam eden kesintinin ve çalışanların ofise girememesi gibi daha pek çok sorunun ardından sosyal medyalar üzerinde yaşanan erişim sorunu nihayet son buldu. Gece yarısından sonra kullanıcılar yavaş yavaş Facebook, Instagram ve WhatsApp gibi hizmetlerden faydalanmaya devam edebildiler. Özellikle de Instagram kısmında işler sorunsuz bir şekilde devam ederken, mesajlaşma platformu WhatsApp’ta problem kısmen hala devam ediyor. Yine de ilerleyen süreçlerde sorunun aşamalı bir şekilde düzeltileceği düşünülüyor. Pek çok kişinin esas merak ettiği durum ise bu kadar geniş çaplı bir kesintinin neden kaynaklandığı. Konu ile ilgili olarak şu ana kadar küçük çaplı açıklamalar yapılırken ilerleyen saatlerde Facebook şirketinden daha geniş çaplı bir açıklama yapıldı. 

11 3

Facebook’un çökme sebebi nedir?

Eski Washington Post muhabiri Brian Krebs, tarafından yapılan paylaşıma göre yaşanan sorunun sebebi oldukça basittir. Konuyla ilgili iddialarını şirket içerisinden yetkili bir isme dayandıran tecrübeli muhabir, kesintinin yanlış giden rutin bir BGP güncellemesinden kaynaklandığını dile getirdiler. Fakat ters giden bir güncelleme bazı sorunların yaşanmasına sebep oldu ve sistem çöktü. Söz konusu bu paylaşımın gerçeği yansıtıp yansıtmadığı ise merak edilen durumların başında gelir. Platformlara erişim sorunu karşısında en çok etkilenen isim ise elbette ki Mark Zuckerberg oldu. Çökme sorunlarının ardından ortaya çıkan mali tabloda, Zuckerberg, kısa süre içerisinde önemli bir miktar para kaybetti.

Yalnızca birkaç saatlik bir kayıp, Mark Zuckerberg’in En Zengin İş İnsanları listesindeki yerinden olmasına sebep oldu. Normal şartlar altında listenin beşinci sırasında yer alan milyarder iş adamı, söz konusu platformların sıra sıra çökmesi ile adeta şoka uğradı. İlk olarak elde edilen bilgilere yalnızca Zuckerberg’in 6.7 milyar doları eridi. Listedeki yerini Larry Ellison’ın aldığı milyarder, toplam olarak ise yüzde 5‘lik bir zarara uğradı. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için sadece bunlarla kısıtlıdır. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir